Cele mai citite
 


Bogdan O. Popescu participă la Salonul de poezie de la ICR Stockholm
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salonul de poezie de la ICR Stockholm îi va avea ca invitaţi la ediţia din 1 noiembrie pe Bogdan O. Popescu şi Eva Ström, doi poeţi care au în comun şi experienţa de clinician, informează institutul într-un comunicat de presă.
Cei doi invitaţi vor citi din propriile versuri şi vor discuta despre interacţiunea dintre percepţia ştiinţifică şi cea afectivă şi despre modul în care profesia de medic le-a influenţat scrisul. La program vor mai participa actorul Hannes Meidal şi criticul literar Torbjörn Schmidt, în calitate de moderator.
Bogdan O. Popescu (n. 1971) a debutat în volum în 1995 cu placheta de versuri 'La revedere, prinţesă', distinsă cu Marele premiu 'Ion Vinea' pentru debut. Au urmat alte şase volume, remarcate atât de critică, cât şi de alţi scriitori, printre aceştia Mircea Cărtărescu, modelul tinerei generaţii de poeţi. În acest an, Bogdan O. Popescu şi-a lansat la Bookfest primul volum de proză, 'Viaţa de aruncat', care a fost una dintre cele mai vândute cărţi din cadrul târgului.
În afara activităţii literare, Bogdan O. Popescu este medic neurolog, cadru universitar şi autorul mai multor lucrări medicale remarcate de comunitatea ştiinţifică. Printre distincţiile primite se numără şi premiul "Victor Babeş" pentru cercetare medicală, acordat de Academia Română în 2007.
Bogdan O. Popescu este unul dintre cei 27 de poeţi români contemporani care figurează în antologia Om jag inte får tala med någon nu ('Dacă nu am cu cine vorbi acum'), publicată de editura suedeză Tranan în colaborare cu ICR Stockholm.
Eva Ström (n. 1947), de profesie medic, s-a dedicat în ultimii ani exclusiv activităţii literare. Este autoarea a cincisprezece volume de versuri şi proză, pentru care a fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Academiei De Nio (1993), Premiul Aniara (1994) şi Premiul Consiliului Nordic pentru literatură (2003). În 2010 a publicat o nouă traducere în suedeză a Sonetelor lui Shakespeare, întâmpinată cu elogii de presa suedeză. De curând i-a aparut un nou roman, Den flödande lyckan. Din 2010, Eva Ström este membru al Academiei Suedeze de Ştiinte.AGERPRES/(AS-Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
Cercetătorul Daniel Vizman, premiat pentru lucrări privind creşterea cristalelor, lucrează pentru laserul de la Măgurele Daniel Vizman, cercetător în cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii de Vest Timişoara (UVT), distins recent de Academia Română cu premiul 'Constantin Miculescu' pentru o serie de lucrări privind creşterea cristalelor, derulează un proiect pentru cel mai mare laser din lume, cel de la Măgurele.
Nestle intenţionează să folosească experienţa cu piloţii avionului Solar Impulse 2 la elaborarea unei nutriţii adecvate vârstnicilor Proiectul Solar Impulse 2 a ajuns marţi la final, iar gigantul elveţian în domeniul alimentaţiei Nestle intenţionează să folosească experienţa cu piloţii pentru a o aplica nutriţiei persoanelor vârstnice, relatează marţi AFP.
(Corespondenţă) Comisia Europeană a decernat primele premii Marie Curie pentru cercetare Bruxelles, 5 nov - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Premiile Marie Curie pentru cercetare au fost decernate luni în premieră unui număr de trei oameni de ştiinţă, din Grecia, Marea Britanie şi Israel, a anunţat într-un comunicat dat publicităţii la Bruxelles Comisia Europeană (CE).
Cluj: Centrul de cercetare 'Proplanta' se bucură de interesul vizitatorilor de la 'Agraria' Centrul de cercetare şi dezvoltare tehnologică "Proplanta", specializat în produse inovative obţinute din resurse vegetale ecologice, folosite în prepararea unor alimente, printre care şi dulciuri dietetice, se bucură de interesul vizitatorilor la târgul "Agraria", a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof...
Premii pentru cei mai buni studenţi la medicină Cei mai buni studenţi la medicină au fost premiaţi în cadrul celei de-a 13-a ediţii a concursului 'Studentul Anului', iniţiată de organizaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi susţinută de o companie farmaceutică.