Cele mai citite
 


Cluj: Ediţie de succes a 'Târgului cepei' din comuna Mihai Viteazul
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de la ţară, care consumă aproape zilnic ceapă roşie, sunt mult mai sănătoşi decât cei de la oraş, susţin gospodarii care au venit, sâmbătă, cu produse agricole, la "Târgul cepei" din comuna Mihai Viteazul, organizat de "Cercul gospodarilor" din localitate, cu sprijinul Primăriei.
Fostul preşedinte al "Cercului gospodarilor" din Mihai Viteazul, unul dintre fondatorii acestei asociaţii, fermierul Atilla Gado, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că la târg au participat opt producători zonali, trei fiind membri ai asociaţiei.
"Suntem mulţumiţi de ediţia aceasta, prima organizată de 'Cercul gospodarilor'. S-a vândut bine aproape tot ce s-a adus pentru comercializare, la preţ de producător. Ceapa roşie s-a vândut cu 1,50 lei kilogramul, iar cea albă cu 1 leu kilogramul. Dar nu s-a cumpărat cu kilogramul, ci cu sacul, pentru toată iarna, care se anunţă lungă. Întreaga organizare a fost pe cheltuiala asociaţiei noastre. Am oferit şi o degustare cu o tocăniţă savuroasă de carne cu ceapă multă şi legume", a spus Atilla Gado.
El a precizat că producătorii agricoli au venit şi cu varză, cartofi, morcovi, pătrunjel, ţelină, usturoi şi boia, care s-au cumpărat tot atât de bine ca şi ceapa.
"Am fost dezavantajaţi doar de timpul rece şi umed. Poate era nevoie şi de o publicitate mai agresivă. Dar în linii generale, toată lumea a fost mulţumită", a precizat Atilla Gado.
Referindu-se la sortimentele de ceapă, Atilla Gado a afirmat că este ştiut din moşi strămoşi că este mai bună ceapa roşie decât cea albă, la fel şi varza, ardeii, cartofii, ridichiile şi strugurii roşii au calităţi superioare comparativ cu soiurile albe.
"Ceapa roşie reduce colesterolul, ne vindecă de răceală, de durerea în gât, este un puternic antiinflamator, calmează durerile reumatice. Are în compoziţie toată grupa de vitamine B, vitamina C şi minerale. Studiile arată că ceapa roşie ajută la îndepărtarea colesterolului rău din organism, care este responsabil de bolile cardiace. Ceapa roşie previne şi cancerul", a explicat Atilla Gado. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Alimentatia zilnica. Recomandari orientative Insistam asupra faptului ca alimentele trebuie sa fie consumate în starea lor naturala, cât mai aproape de starea lor naturala sau prelucrate cât mai putin. Alimente recomandabile pentru micul dejun:
"Alimente interzise pe timp de vara" Dupa o iarna lunga, friguroasa, in care hainele groase au ascuns destul de bine cateva kilograme in plus, a venit vara, cand excesele din timpul iernii trebuie sterse cu buretele. Ce mancam vara pentru a putea slabi sanatos si frumos sau numai pentru a ne mentine un tonus adecvat?
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Sezonul rece şi carenţele de vitamine În timpul curelor de slăbire, mai ales în perioada de iarnă, apar o serie de deficienţe nutritive, fie din cauza unui aport insuficient de trofine (substanţe alimentare), fie din cauza unui superconsum sau a unor pierderi de substanţe nutritive în timpul digestiei, explică nutriţioniştii.
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Dr. Irina Ungureanu: Avitaminozele sunt frecvent responsabile de declanşarea asteniilor de primăvară Multe persoane ies din iarnă cu organismul slăbit din cauza alimentaţiei predominant cu produse din carne şi a consumului insuficient de vitamine şi minerale, a declarat pentru AGERPRES dr. Irina Ungureanu de la Centrul de Diagnostic şi Tratament ''Victor Babeş''.