Cele mai citite
 


Gabriel Oprea: Am susţinut şi eu construcţia Spitalului Regional de Oncologie
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UNPR Gabriel Oprea neagă afirmaţiile prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi, conform căruia arestarea celor doi directori ai instituţiei a fost făcută în urma unor presiuni politice sau pentru că acesta s-a opus desfiinţării Institutului Regional de Oncologie.
''Am venit de două ori cu ministrul Cseke (n.r. ministrul Sănătăţii), sprijinind construcţia Spitalului Regional de Oncologie. (...) Este o adevărată nevoie de Spitalul Oncologic din Iaşi, pe care l-am susţinut şi eu. Pe de altă parte, când am fost ultima oară la Iaşi într-o sarcină de guvern, am declarat şi eu şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (Vasile Cepoi - n.r), domnul Constantin Simirad (preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi-n.r) şi prefectul (Dragomir Sava Tomaşeschi) două lucruri: în primul rând vom urgenta punerea în folosinţă a acestui modern edificiu, Spitalul Oncologic, care este o adevărată necesitate şi o mare realizare pentru ieşeni. Pe de altă parte, în urma acestei vizite Iaşiul a mai câştigat un spital (Centru Regional de Traumă şi Toxicologie -n.r), adică paturi pentru dumneavoastră. În rest, totul este dezinformare'', a răspuns jurnaliştilor Gabriel Oprea.
Într-un recent interviu, rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, afirma că ancheta DNA în cazul licitaţiei pentru platforma eLearning a început în decembrie anul trecut, iar arestările vin ''la o săptămână după ce a reuşit să împiedice transformarea Institutului de Oncologie din Iaşi în Spital de Urgenţă deranjând nişte înţelegeri politice''.
Totodată, întrebat cine a dorit să transforme Institutul de Oncologie în Spital de Urgenţă, rectorul UMF a arătat că ''Ministrul Apărării, pentru a racola un parlamentar din Iaşi'', aluzie la deputatul Tudor Ciuhodaru care s-a înscris la UNPR.
La rândul său, deputatul Tudor Ciuhodaru nu a dorit să facă vreun comentariu, afirmând însă că e ''cel mai bun banc politic''.
''Nu am de gând să comentez oricărui domn ce primeşte mesaje de la Sfânta Parascheva. Nu am ajuns la acest nivel de transcendenţă'', a replicat Ciuhodaru.
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, are, începând de vineri, interdicţia de a părăsi ţara, măsură impusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi care efectuează cercetări faţă de acesta pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, după ce a fost trucată o licitaţie pentru o platformă eLearning cu fonduri europene în valoare de peste 6,4 milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
Este vorba despre abuz în serviciu contra intereselor publice, tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, conflict de interese şi aderare la un grup infracţional organizat.
În acelaşi dosar trei directori, doi de la UMF şi un altul de la Maguay Impex SRL, care a implementat proiectul, s-au ales cu mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. De asemenea, sunt cercetate alte 16 persoane, printre care prorectorul Dragoş Pieptu, angajaţi din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi reprezentanţi a trei firme. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţia de a părăsi ţara Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţia de a părăsi ţara, măsură impusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi care efectuează cercetări faţă de acesta pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor...
Astărăstoae: Am decis să ies public pentru că DNA nu a respectat condiţiile şi a dat pe surse informaţii trunchiate Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină "Grigore T.Popa" din Iaşi, a acuzat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie că a furnizat pe surse informaţii trunchiate din dosarul în care acesta este anchetat alături de alţi angajaţi...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
UPDATE Percheziţii DNA la UMF Iaşi; acestea au legătură cu Vasile Astărăstoae (surse) Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni comise în perioada 2014 - 2015.
Iaşi: Primul Centru de onco-genetică, susţinut de UMF "Gr.T.Popa" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" s-a implicat foarte mult în crearea Institutului Regional de Oncologie Iaşi şi "dorinţa este să devină un centru de excelenţă", a declarat sâmbătă rectorul Universităţii, prof.dr.Vasile Astărăstoae.