Cele mai citite
 


Studiu despre modalităţile de testare a alcoolemiei şoferilor, realizat de o adolescentă de 13 ani
joi, 8 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

O adolescentă irlandeză în vârstă de 13 ani, pasionată de ştiinţă, a anunţat că a descoperit anumite circumstanţe în care aparatele de suflat pentru măsurat alcoolemia şoferilor pot oferi date eronate. (Sursa: Agerpres)

Studiul realizat de ea demonstrează că atât persoanele care suferă de diabet, dar şi cele care urmează un regim alimentar cu un conţinut caloric foarte scăzut, pot fi depistaţi pozitiv de aceste aparate, chiar dacă nu au băut nimic, din cauza unor schimbări chimice ce au loc în sânge, informează cotidianul Irish Times.

Ciara Stein, elevă la Presentation Secondary School din Tralee, a explicat felul în care aceste dispozitive pot prezenta rezultate eronate.
'Diabeticii şi persoanele care urmează diete cu un conţinut caloric foarte redus, pot obţine rezultate pozitive la testele de alcoolemie, chiar dacă nu au băut nimic", a declarat ea. Studiul realizat de Ciara este unul din cele 500 de studii şi experimente prezentate cu ocazia expoziţiei BT Young Scientist and Technology Exhibition 2009.
'Studiul meu are o importanţă aparte pentru avocaţi", a mai adăugat Ciara.
Schimbările chimice din sânge sunt produse atunci când nivelul zahărului este prea scăzut. "Dacă eşti diabetic sau dacă urmezi un regim cu un conţinut caloric foarte scăzut, poţi deveni hipoglicemic - nivelul zahărului din sânge este foarte scăzut. Atunci când se întâmplă acest lucru, poţi începe să acumulezi cetone în aerul expirat", a mai explicat ea, adăugând că cea mai simplă cetonă este acetona.

În răspuns la această situaţie, organismul transformă acetona într-un alcool, isopropanol, însă aparatele pentru măsurarea alcoolemiei nu pot face diferenţa deseori între tipul de alcool măsurat, dacă este vorba de alcoolul etilic, conţinut în băuturile alcoolice, sau de isopropanol.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
În comă, din cauza unei alcoolemii record Iaşi, 6 feb /Agerpres/ - O femeie din localitatea Scobinţi a fost adusă, vineri, în comă de gradul III la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi, după ce a băut o cantitate considerabilă de alcool.
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
O singură noapte dormită prost echivalează cu şase luni de regim alimentar prea gras (studiu) Efectele unei nopţi dormite prost sunt mult mai grele decât s-ar putea imagina - este concluzia unui nou studiu publicat la începutul lunii noiembrie, în cadrul săptămânii obezităţii, relatează slate.fr.
Cercetătorii au stabilit o legătură între regimul alimentar maternal şi diabet Londra, 8 mar /Agerpres/ - Cercetătorii susţin că au găsit un mecanism prin care se poate determina de ce un regim alimentar neechilibrat în timpul sarcinii ar putea creşte riscul pentru copil să facă diabet mai târziu în viaţă, relatează BBC News.