Cele mai citite
 


În SUA au apărut pantofii cu GPS
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Societatea GTX lansează în Statele Unite primii pantofi echipaţi cu un sistem de geolocalizare. Dispozitivul permite urmărirea de la distanţă, cu ajutorul unui calculator, a deplasărilor persoanelor care suferă de Alzheimer şi delimitarea unui perimetru în interiorul căruia bolnavul are voie să se mişte. În cazul în care iese din acest perimetru, se declanşează o alarmă, relatează canalul France 2.

Acest gen de încălţăminte nu se deosebeşte cu nimic de perechile obişnuite, deoarece GPS-ul a fost pus în toc. Este mai discret decât brăţara electronică Columba, denumită 'brăţară anti-fugă', astfel că bolnavul nu se simte supravegheat.

'Dacă îmbraci un bolnav de Alzheimer cu ceva care nu îi este cunoscut, el nu va accepta acel obiect. De exemplu, dacă îi dai un ceas (echipat cu GPS), dar nu ceasul pe care bolnavul îl ştie, el îl va da jos. Singura soluţie este să se disimuleze dispozitivul de urmărire', a precizat pentru AFP Andrew Carle, profesor la Universitatea Georges Mason din Virginia, asociat la dezvoltarea proiectului.

Peste cinci milioane de americani suferă de maladia Alzheimer şi numărul lor va creşte de patru ori în următorii ani, a precizat profesorul Carle.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test care stabileşte riscul de Alzheimer din mişcarea ochilor a fost premiat la un festival din SUA Un nou test ce permite diagnosticarea bolii Alzheimer cu mult înainte de apariţia simptomelor a obţinut premiul pentru inovaţie în materie de sănătate la festivalul de tehnologie, muzică şi film South by South West /SXSW/ de la Austin, statul american Texas, relatează miercuri AFP.
SUA: Numărul bolnavilor de Alzheimer se va tripla până în 2050 Numărul bolnavilor de Alzheimer din SUA se va tripla până în anul 2050, ajungând la 13,8 milioane, conform unui nou studiu estimativ publicat în ultimul număr al revistei Neurology, conform AFP.
Boala Alzheimer va apăsa tot mai greu asupra economiei mondiale (experţi) Maladia Alzheimer va apăsa tot mai greu asupra economiei mondiale în anii următori, pe măsură ce populaţia va înainta în vârstă, au atras atenţia, joi, experţi reuniţi în Congresul SUA, relatează AFP.
Persoanele predispuse la Alzheimer ar putea fi depistate cu până la 10 ani înainte de declanşarea bolii Anumite părţi ale creierului afectate de maladia Alzheimer ar începe să se reducă cu până la zece ani înainte de diagnosticarea acestei degenerări cerebrale incurabile, relevă un studiu publicat miercuri în SUA, citat de AFP.
O fundaţie din SUA alocă 100 de milioane de dolari cercetărilor referitoare la creierul uman Fundaţia Kavli şi câteva universităţi americane au anunţat joi contribuţii de peste o sută de milioane de dolari la cercetările asupra creierului pentru a debloca misterele şi cauzele unor maladii cum sunt Alzheimer şi Parkinson, informează agenţia France Presse.
Stilul de viaţă ar putea preveni maladia Alzheimer (studiu) Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, potrivit unui studiu care a identificat nouă factori de risc pentru dezvoltarea aceastei maladii degenerative a memoriei, informează nydailynews.com.