Cele mai citite
 


Simulare a examenului de rezidenţiat, la Cluj-Napoca
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Absolvenţii Facultăţilor de Medicină şi Medicină Dentară ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vor susţine, duminică, o simulare a examenului de rezidenţiat, modul de desfăşurare a acţiunii urmând să fie apoi discutat cu ocazia unei mese - rotunde.
Simularea examenului vizează acomodarea candidaţilor cu atmosfera reală de concurs şi realizarea unor clasamente ale notelor. La reuşita acestei acţiuni îşi vor da concursul Organizaţiile Studenţilor Medicinişti (OSM) şi Stomatologi (OSS).
Acţiunea se va desfăşura, simultan, şi în centrele universitare Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Târgu-Mureş, Braşov, Oradea, Sibiu, Constanţa şi Craiova.
La masa - rotundă care se va desfăşura în amfiteatrul "Ion Manta" al UMF va participa conducerea instituţiei clujene de învăţământ medical superior.
Examenul de rezidenţiat se va desfăşura pe 20 noiembrie, pentru prima dată descentralizat, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună, ce a respectat o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia.
Înscrierea candidaţilor pentru examen s-a încheiat în data de 7 octombrie, iar pentru cele 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs vor concura 5.030 de candidaţi. Cea mai mare parte a candidaţilor a optat pentru susţinerea concursului în centrele din Bucureşti (1.775), Cluj-Napoca (820) şi Iaşi (774). AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...