Cele mai citite
 


Sorin Oprescu: Puterea schimbării stă în noi toţi, trebuie să acţionăm în favoarea României
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a adresat sâmbătă un mesaj Consiliului Naţional al PSD, în care a subliniat necesitatea schimbării actualei scene politice în favoarea oamenilor şi a intereselor reale ale acestora.
El i-a îndemnat, totodată, pe foştii săi colegi de partid la unitate în folosul intereselor cetăţenilor.
"Vă mulţumesc pentru invitaţie şi pentru încrederea pe care mi-o acordaţi. Vin în faţa dvs cu un altfel de mesaj, cu un îndemn. Vreau să vă conving că puterea schimbării stă în noi toţi, că, dacă ne dorim o viaţă mai bună pentru copiii noştri, e timpul să facem acest lucru. Nu putem da permanent vina pe alţii pentru ceea ce ni se întâmplă. Cred că trebuie să ne asigurăm cu toţii şi să ne asumăm responsabilitatea", a spus Sorin Oprescu.
El i-a îndemnat pe membrii USL să acţioneze "în favoarea României".
"Dacă asta înseamnă să ne transformăm, să o facem, să trudim să o facem. Dacă asta înseamnă să nu mai stăm impasibili pe holuri sau birouri să discutăm şi să comentăm neavând nicio reacţie la ceea ce se întâmplă azi în societate, (...) dacă înseamnă să renunţăm la a arunca cu vorbe otrăvite unii în alţii în favoarea prieteniei şi a unităţii, haideţi să o facem. Este important să conştientizăm cu toţii că mai mult decât a ne dezbina nu se mai poate. Este momentul renaşterii unei unităţi şi a unei solidarităţi în care ani de zile am trăit împreună. Sunt unul dintre dvs, dintre cetăţenii acestei ţări. Poate sunt cel care a găsit de fiecare dată puterea de a merge înainte. Am încercat să demonstrez că pot, am arătat că vreau să fac şi am făcut. Poate că sunt unul dintre dvs. care a mers mereu mai departe. Am candidat independent şi am câştigat nu numai un mandat de primar, ci şi pe bucureşteni. Ştiu că mulţi dintre voi m-au susţinut în 2008 şi mă vor sprijini şi mâine. Fac parte dintre voi, şi tot ceea ce fac este ca mâine să fie mai bine, fără ambiţii sau lucrări nefinalizate de predecesori", a spus Oprescu, în aplauzele sălii.
Edilul şef a reamintit că a ridicat un stadion pentru ca toţi românii să aibă o arenă cu care să se mândrească în Europa.
"Mă lupt pentru un Bucureşti mai curat şi mai verde, cu pasaje de trecere ca să nu mai existe trafic infernal. Bucureştiul nu este doar un oraş, este inima României, de aici va începe schimbarea, iar pentru noi România nu este doar o ţară pe harta Europei este patria noastră, asta îmi doresc să simţim cu toţii că nu le putem cere altora să ne respecte, să ne iubească dacă noi înşine nu credem în noi. Nu putem sta cu mâna întinsă către investitorii străini, către instituţiile financiare fără să oferim ceva în schimb şi ceea ce ne lipseşte azi pentru a-i convinge pe alţii este încrederea în noi înşine", a subliniat primarul general.
El a pledat pentru respectul reciproc al partenerilor de alianţă politică şi a criticat atitudinea politicienilor din actuala putere.
"Dacă a fi politician astăzi înseamnă a dezbina poporul român, atunci refuz această titulatură. Dacă a fi politician astăzi înseamnă a tăia salarii până sub limita subzistenţei şi a impozita pensii, atunci refuz această titulatură. Dacă a fi politician astăzi înseamnă a arunca cu noroi în profesionişti, a-i umili pe dascăli şi medici, a arunca în derizoriu Armata şi Poliţia, a critica elevii şi profesorii deopotrivă, atunci renunţ. Cei aflaţi acum în posturi de conducere sunt obligaţi să se întoarcă cu faţa către popor, să se uite în ochii celor care i-au trimis în funcţii şi să le răspundă la întrebări, pentru că întrebările poporului sunt întrebări grave, să le asigure locuri de muncă, medicamente în spitale şi căldură în case, să le redea demnitatea. Ei nu mai pot să o facă, noi putem", a spus primarul Sorin Oprescu.
El le-a transmis pe această cale celor de la putere că funcţiile sunt trecătoare, iar colegilor săi le-a spus că important este să ştie ceea ce vor să facă pentru ţara în care au ales să trăiască.
"Vreau să cred că voi toţi cei aflaţi aici ştiţi ce se aşteaptă de la dvs. - să transformaţi scena politică în ceea ce se aşteaptă - oameni pentru oameni. Să nu uitaţi cine v-a trimis acolo şi care vă este misiunea. Vreau să cred că toţi politicienii sau alegătorii am învăţat ceva în ultimele două decenii - că omul sfinţeşte locul unde este trimis. Avem o ţara frumoasă şi bogată, e timpul să avem grijă de ea pentru a avea grijă de noi. Azi e momentul unei schimbări de atitudine, e imperios necesar să privim cu încredere unii în alţii, să ne ajutăm la nevoie şi să redevenim ceea ce am fost cândva un popor unit şi responsabil, să fim mândri că suntem români. Îmi doresc să începeţi să căutaţi în voi puterea de a vă transforma în învingători", a conchis Sorin Oprescu. AGERPRES/(A - Cătălina Matei, Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu s-a întâlnit cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit joi cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro, prilej cu care oficialul italian a declarat că sprijină politica aplicată de primarul Giani Alemanno în domeniu şi că apreciază interesul Primăriei Municipiului Bucureşti de a implementa soluţii care...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu: Condiţia medicului a ajuns în ţară într-o poziţie suburbană Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat marţi că în România condiţia medicului a ajuns într-o "poziţie suburbană", iar foarte mulţi dintre aceştia pleacă la muncă în afara ţării "sub formă unei migrări economice".
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al Oraşelor Dunărene, de la Viena, că Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE.