Cele mai citite
 


Tehnica stimulării cerebrale profunde poate îmbunătăţi tratamentul în cazul bolii Parkinson
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tehnică de stimulare cerebrală profundă (DBS) a adus beneficii terapeutice în cazul unor tulburări motorii precum cele legate de boala Parkinson, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei de specialitate Neuron, informează sâmbătă Efe.
DBS implică implantarea unui stimulator cerebral care trimite impulsuri electrice unor regiuni specifice ale creierului. Aceste impulsuri alterează activitatea cerebrală 'în mod controlat', conform studiului.

Deşi principiile 'nu sunt complet clare', DBS a oferit semnificative beneficii terapeutice pentru tulburările motorii din boala Parkinson şi tulburările afective precum depresia, potrivit cercetătorilor.

Aceştia susţin, de asemenea, că folosirea DBS în cazul bolnavilor de Parkinson a ajutat la atenuarea simptomelor motorii şi la reducerea activităţii neuronale anormale.

'Sperăm să vedem într-un viitor apropiat o nouă eră a strategiilor de stimulare cerebrală profundă precum DBS', au explicat doctorul Boris Colofonias şi profesorul Hagai Bergman, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Aceste strategii, potrivit experţilor, au potenţial nu numai pentru tratarea bolii Parkinson, ci şi pentru alte tulburări neurologice cu un clar substrat patologic.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un tratament împotriva leucemiei se dovedeşte eficient şi în tratarea maladiei Parkinson (studiu) Un medicament împotriva leucemiei deja aprobat de agenţia americană a medicamentelor (Food and Drugs Administration, FDA) s-a dovedit eficient împotriva maladiei Parkinson şi a unei forme de demenţă, potrivit rezultatelor unui studiu clinic prezentat la o conferinţă la Chicago, informează agenţia France...
Ibuprofenul ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson (studiu) Consumul regulat de ibuprofen sau de alte medicamente anti-inflamatoare ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala Parkinson, arată un studiu desfăşurat de cercetători americani, menţionat de site-ul maxisciences.com.
Maladia Parkinson ar putea fi legată de numeroase forme de cancer Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
O treime din europeni suferă de probleme sau boli neurologice Peste o treime /38,2%/ dintre locuitorii Uniunii Europene suferă de probleme sau boli neurologice, pornind de la insomnie şi ajungând la demenţă, potrivit unui studiu publicat luni de Colegiul European de Neuropsihofarmacologie /ECNP/.
Boala Parkinson afectează aproximativ 72.000 de persoane Boala Parkinson afectează aproximativ 72.000 de persoane, a declarat preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Parkinson, Dan Răican, miercuri, cu prilejul lansării Jurnalului Lalelei Roşii.