Cele mai citite
 


Un medic care i-a dat doi ani speranţă de viaţă lui Chavez fuge din Venezuela
duminică, 23 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salvador Navarrete, un medic venezuelean care i-a mai dat doar doi ani de viaţă preşedintelui Hugo Chavez, aflat sub tratament din cauza unei maladii canceroase, a anunţat vineri într-o scrisoare deschisă că a fost 'constrâns' să-şi părăsească ţara după o serie de declaraţii pe care le-a făcut, potrivit AFP.
Navarrete, intervievat recent de un săptămânal mexican în legătură cu sănătatea preşedintelui Chavez, a afirmat într-o scrisoare deschisă publicată de cotidianul venezuelean 'Tal Cual' (opoziţia de stânga) că 'evenimentele ulterioare' declaraţiilor sale l-au 'obligat să părăsească' Venezuela împreună cu familia, 'în mod abrupt', fără să precizeze însă natura acestor 'evenimente'.
În interviul acordat publicaţiei mexicane, doctorul a precizat că în anul 2002 a făcut parte din echipa de medici personali ai lui Hugo Chavez, ulterior ocupându-se de membri ai familiei preşedintelui.
El a afirmat că ştie din 'informaţii de la apropiaţi ai lui Chavez' că acesta suferă de 'o tumoare pelviană numită sarcom (...), o tumoare cu un foarte grav prognostic' vital şi a menţionat că speranţa de viaţă a pacientului 'este de cel mult doi ani'.
În scrisoarea sa, medicul a subliniat, vineri, că în cursul interviului s-a lansat într-un 'exerciţiu clinic pe care l-ar putea desfăşura orice profesionist în medicină pentru a ajunge la un diagnostic şi un prognostic prezumtiv, şi nu definitiv'. În plus, interviul a fost 'deformat', a afirmat el.
Cu toate acestea, medicul, care precizează că nu mai face parte din echipa medicală a preşedintelui, îşi reafirmă convingerea în legătură cu gravitatea maladiei canceroase de care suferă Chavez şi a exprimat 'îngrijorarea' sa pentru faptul că nici şeful statului, nici anturajul acestuia 'nu-şi dau seama de amploarea bolii' acestuia.
Hugo Chavez, în vârstă de 57 de ani, a ţinut să precizeze joi, la revenirea din Cuba, unde a făcut analize după patru cicluri de chimioterapie, că s-a vindecat de cancer. "Totul a decurs perfect. Am primit notă maximă, 20 din 20", a spus el.
Chavez nu a dat alte detalii despre boala sa, dar majoritatea experţilor afirmă că este imposibil ca un pacient cu cancer să fie considerat în afara oricărui pericol mai devreme de doi ani după tratament.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Hugo Chavez suferă de sarcom cu prognostic foarte grav Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a plecat din nou în Cuba pentru a-şi face 'o revizie generală' a sănătăţii după patru şedinţe de chimioterapie la care s-a supus în urma extirpării unei tumori canceroase în luna iunie anul acesta, notează luni ziarul La Razon.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
O toxină din veninul şarpelui cu clopoţei este eficientă împotriva cancerului, potrivit unui studiu brazilian O substanţă extrasă din veninul şarpelui cu clopoţei ar putea mări speranţa de viaţă a pacienţilor care suferă de cancer de piele, potrivit unor experimente braziliene realizate, pentru moment, pe şoareci de laborator, semnalează EFE.