Cele mai citite
 


Workshop ştiinţific internaţional organizat de Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad şi cea din Debrecen
luni, 24 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările workshop-ului organizat la finalul acestei săptămâni de Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' din Arad şi Universitatea din Debrecen privind unele cercetări complexe privind obţinerea unor produse farmaceutice naturale au luat sfârşit.
Intitulat ''Noi abordări ştiinţifice privind creşterea biodisponibilităţii produselor farmaceutice hepatoprotectoare obţinute din Silybum marianum'' (cunoscut sub denumirea populară de ciulinul laptelui), workshop-ul a avut drept scop diseminarea rezultatelor ştiinţifice ale proiectului ''Cercetări privind dezvoltarea unor nanoparticule hepatoprotectoare de Silybum marianum cu biodisponibilitate crescută''.
Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector responsabil cu cercetarea ştiinţifică în cadrul UVVG Arad, a declarat că proiectul îşi propune cercetări complexe privind obţinerea unor produse farmaceutice naturale de origine vegetală din biocompuşi conţinuţi în seminţele de Silybum marianum şi care să dovedească o acţiune biologică mai puternică decât a preparatelor farmaceutice hepatoprotectoare existente pe piaţă.
''În cadrul acestui proiect, rolul specialiştilor din UVVG Arad este acela de a testa activitatea biologică a preparatelor de Silybum marianum obţinute de partenerii maghiari, profesori şi cercetători în cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată de la Universitatea din Debrecen, pentru ca ulterior echipa de farmacişti de la aceeaşi universitate maghiară să găsească formula optimă pentru viitoarele produse farmaceutice cu rol hepatoprotector'', a afirmat Anca Hermenean.
La rândul său, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad, a arătat că implementarea acestui proiect este importantă, atât pentru cercetarea aplicativă din domeniul biomedical în contextul în care numărul şi gravitatea afecţiunilor hepatice sunt într-o continuă creştere, cât şi pentru atragerea tinerilor studenţi şi absolvenţi în carieră de cercetător.
''Proiectul este deosebit de important pentru UVVG Arad, deoarece urmăreşte teme interdisciplinare şi reuneşte trei echipe de cercetare. Echipa de chimişti de la Facultatea de Chimie aplicată de la Debrecen, echipa de la UVVG Arad, care testează eficacitatea produselor şi farmaciştii de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii din Debrecen, care vor realiza formula finală pentru viitoarele produse farmaceutice, cu efect hepatoprotector, în condiţiile în care ponderea bolilor hepatice este tot mai mare, atât la nivel naţional, cât şi internaţional'', a mai adăugat Aurel Ardelean. AGERPRES /(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Proiect de cercetare ungaro - român, privind obţinerea unui produs hepatoprotector, ajuns la final Arad, 23 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad s-a desfăşurat joi, conferinţa de închidere a proiectului ''Cercetări privind dezvoltarea unor nanoparticule hepatoprotectoare de Silybum marianum cu biodisponibilitate crescută'', HURO/0901/058/2.2.2..
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Arad: UVVG găzduieşte o şcoală internaţională de cercetare a biologiei cancerului Arad, 31 oct /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology)...
Arad: UVVG - coordonatoarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului Arad, 23 aug /Agerpres/- Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, valoarea acestui proiect fiind de aproape două milioane euro.
Arad: Proiect transfrontalier româno-ungar în valoare de aproape două milioane euro, lansat la UVVG Arad, 22 feb /Agerpres/- La Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a fost lansat, vineri, proiectul ''Platforma de Cercetare Integrată Transfrontalieră pentru Identificarea Proceselor Celulare cu ţinte Potenţiale pentru Terapia Personalizată a Cancerului'', HU-RO/1101/173/2.2.1, care...
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...