Cele mai citite
 


S-a incheiat cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie, 2011
luni, 24 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog au organizat la Bucuresti, Palatul Parlamentului, cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie - CNP 2011, in perioada 19 - 22 octombrie 2011.
 

Cei 876 de participanti inscrisi la CNP 2011 au avut prilejul sa asiste la prelegeri sustinute de 60 de specialisti romani si straini, personalitati renumite pe plan national si international.
Amintim prezenta Domnului Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele World Psychiatric Association (Asociatia Mondiala de Psihiatrie) si Presedintele Congresului Regional WPA 2013, precum si a Domnului Prof. Dr. Eliot Sorel (S.U.A.) - Co-chairman Comitet Stiintific Congres Regional WPA 2013 si Fondator al Sectiunii Conflict Management & Resolution din cadrul World Psychiatric Association.

In cadrul Congresului CNP 2011 - cea mai mare manifestare stiintifica de profil din Romania - au fost punctate atat contributii stiintifice originale, schimburi de idei si experiente clinice de orientari si durate diferite privind tulburarile afective, anxietate si tulburarea obsesiv-compulsiva, educatia in psihiatrie, sanatate mintala si literatura, psihiatria si sexualitatea, schizofrenia etc., cat si principalele probleme cu care se confrunta psihiatria.

Reuniunea stiintifica, sustinuta de peste 35 de parteneri media, a fost insotita de o expozitie medicala specializata la care au participat 34 de firme expozante, cele mai importante companii din domeniu ce au expus produse farmaceutice, consumabile, aparatura, echipamente si instrumente de ultima generatie.

CNP 2011 a reprezentat si momentul lansarii oficiale a Congresului Regional al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2013), ce va fi organizat in premiera la Bucuresti - Palatul Parlamentului, in perioada 10 - 13 aprilie 2013. Avand ca tema "Integrarea sanatatii mintale si a ingrijirii primare pentru Europa de Sud-Est si Eurasia", Congresul Regional WPA 2013 va reuni specialisti din domeniul sanatatii mintale, sanatatii publice si managementului sanitar, in incercarea de a pune bazele unui sistem sanitar unitar la nivel regional.

Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie si Presedintele Congresului Regional WPA 2013 a declarat ca Romania va fi punctul de plecare pentru implementarea unui proiect care presupune cercetarea sistematica in diferite regiuni din lume si care are drept scop imbunatatirea sanatatii mintale in lume.

Declaratii de presa:
Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) - Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA - World Psychiatric Association) si Presedintele Congresului Regional WPA 2013
"Prin Congresul Regional WPA 2013 intentionam sa aducem specialisti din toata lumea pentru a impartasi experiente, pentru a realiza ceva pozitiv pentru Romania si pentru a dezvolta un proiect care se va concentra pe nevoile particulare ale oamenilor in ceea ce priveste sanatatea mintala cu obiectivul ca, in 3-4 ani, sanatatea mintala in Europa sa fie mai buna."

Prof. Dr. Eliot Sorel (S.U.A.) - Co-chairman Comitet Stiintific Congres  Regional  WPA 2013 si Fondator al Sectiunii Conflict Management & Resolution din cadrul Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA - World Psychiatric Association)
"Congresul WPA 2013 este cu adevarat un eveniment unic si istoric. Pentru prima data, Asociatia Mondiala de Psihiatrie este prezenta in Romania la un Congres de asemenea anvergura. Scopul Congresului nu este doar realizarea unui schimb stiintific, ci, in particular, vrem sa cercetam problema comorbiditatilor pe durata intregului ciclu de viata: copil, adult, batran. Vom examina si diferentele regionale pentru ca exista variatii de la zona la zona, cu focus pe integrarea sanatatii mintale si a ingrijirii primare."

Pentru informatii suplimentare cu privire la Congresul CNP 2011 si WPA Regional Congress 2013, va invitam sa accesati paginile oficiale ale evenimentelor: www.congrespsihiatrie.ro si www.wpa2013bucharest.org.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNP 2011 - Al IV-lea Congres National de Psihiatrie - 19 - 22 octombrie 2011 Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog organizeaza in perioada 19 - 22 octombrie 2011, la Centrul International de Conferinte, Palatul Parlamentului, Bucuresti, cel de-al IV-lea Congres...
Expoziţie de fotografie rară despre istoria de peste 110 de ani a clădirii UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a inaugurat, marţi, o expoziţie fotografică inedită intitulată '110 ani de istorie, 70 de ani de UMF', în care sunt prezentate imagini vechi din Târgu Mureş, precum şi modul în care au evoluat clădirile universităţii.
Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, organizat de două universităţi din două Arad şi Timişoara Universitatea de Vest Vasile Goldiş, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, organizează, în perioada 20 - 30 mai, cel de-al doilea Congres Naţional de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, cu tema 'Performanţe şi Perspective în Endoscopia Ginecologică'.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Primul congres ştiinţific al UMF 'Carol Davila' Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti organizează, începând de joi, timp de trei zile, la Palatul Parlamentului, primul său congres ştiinţific cu participare internaţională.
Cluj: Congres naţional de chirurgie cu participare internaţională Societatea Română de Chirurgie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi Fundaţia 'Iuliu Haţieganu', organizează a 25-a ediţie a Congresului naţional de chirurgie, în perioada 3-6 mai.