Cele mai citite
 


(Corespondenţă): Austria: Reforma instituţiilor de sănătate promite spitale mai flexible şi orientate nevoilor pacienţilor
luni, 24 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 24 oct - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: O nouă reformă ce are ca scop îmbunătăţirea sistemului austriac de sănătate urmează să fie aprobată în vederea consolidării cooperării dintre spitale, în scopul impunerii unui proces de raţionalizare şi economisire a costurilor, precum şi al ameliorării ofertelor de servicii.
Astfel, potrivit proiectului de lege, fiecare spital public va fi obligat să dispună de o secţie de chirurgie, dar şi de una de internare care să pună la dispoziţia pacientului cel puţin 30 de paturi.
Noul proiect de lege privind instituţiile medicale prevede ca spitalele să se orienteze în oferta lor de servicii mai mult înspre nevoile concrete ale regiunii în care activează. Astfel, anumite secţii de specialitate nu ar trebui ţinute deschise non-stop, ci doar pe timp de zi sau în timpul săptămânii. Pe viitor, nu numai departamentele de internare vor fi obligate să fie dotate cu un număr de cel puţin 30 de paturi, dar şi cele de chirurgie. Departamentele de chirurgie din regiunile montane vor fi obligate să deschidă secţii speciale de urgenţă pentru a trata pacienţii în caz de accident.
În cazul în care se observă că într-o regiune este suprasolicitată, de exemplu, secţia de oftalmologie, atunci aceasta ar putea fi dezvoltată şi mărită în detrimentul unui alt departament mai puţin solicitat de pacienţi.
Un alt pas important în reforma spitalelor va fi înfiinţarea unui centru competent de urgenţă în fiecare spital, indiferent de mărimea acestuia, pentru a asigura îngrijirea de bază la orice oră.
Asociaţia austriacă a medicilor consideră proiectul decisiv în asigurarea bunăstării pacientului întrucât astfel ar putea fi rezolvată problema supraaglomerării unor spitale din regiune şi a ocupării paturilor goale din altele.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cât de sănătos este sistemul de sănătate vienez Din punct de vedere al pacienţilor, Viena oferă în principiu îngrijiri bune de sănătate şi un bun acces la serviciile medicale. Cu toate acestea, există multe deficienţe structurale, care fac ca sistemul de sănătate să fie scump, la care se adaugă şi faptul că administraţia pasivă, dominată de socialişti...
Teodor Baconschi: Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii - definirea pachetului medical de bază Problema centrală a viitorului proiect de lege a Sănătăţii este aceea a definirii pachetului medical de bază, a declarat, vineri, la Sighişoara, preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe.
Comunicat de presă - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu 'CORECŢIA PREZBIOPIEI CU LENTILE DE CONTACT MULTIFOCALE', PREZENTATÃ DE PROF.UNIV.DR. ADRIANA STÃNILÃ LA CONGRESUL SOCIETÃŢII EUROPENE DE OFTALMOLOGIE DE LA VIENA
Proiect de act normativ pentru reglementarea asistenţei medicale de urgenţă Cinci parlamentari PDL au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă, prin care propun eliminarea 'discriminării' între furnizorii privaţi şi cei publici de servicii medicale de urgenţă.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Angajaţii Institutului ORL, decişi să protesteze până când reprezentanţii MS se vor întâlni cu ei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au decis luni să picheteze instituţia până când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) vor accepta să discute cu aceştia.