Cele mai citite
 


Arad: Exerciţiu de verificare a planurilor de urgenţă externă, pe platforma fostului Combinat Chimic din Vladimirescu
luni, 24 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 24 oct /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Vasile Goldiş' al Judeţului Arad a desfăşurat luni, pe platforma fostului Combinat Chimic din comuna Vladimirescu, un exerciţiu de verificare a planurilor de urgenţă externă la operatorii economici cu risc major (care folosesc în activitatea de producţie substanţe periculoase), potrivit normativelor SEVESO.
De asemenea, potrivit concepţiei exerciţiului, s-a pus în aplicare şi Planul Roşu care implică coordonarea unitară a echipajelor medicale (SMURD şi ambulanţă) în cazul accidentelor cu victime multiple.
Planul de desfăşurarea al exerciţiului a fost aprobat de către prefectul judeţului Arad, Laurenţiu Călin Bibarţ, iar intervenţia a fost coordonată de către colonel Ioan Bogdănescu, inspector şef al ISU Arad, la exerciţiu participând, pe lângă forţele de intervenţie, şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
'Exerciţiul a avut drept scop testarea principalelor elemente ale Planurilor de urgenţă externă, a procedurilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi evaluarea capacităţii de intervenţie şi a pregătirii personalului propriu şi a instituţiilor care asigură funcţiile de sprijin în cazul producerii unui accident major', a declarat pentru Agerpres, locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.
După cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, potrivit scenariului exerciţiului, în dimineaţa zilei de luni, pe amplasamentul unui operator economic cu risc major, aflat pe platforma industrială, s-a produs o explozie cauzată de scurgerea carburanţilor dintr-un motostivuitor şi a nerespectării normelor privind fumatul, explozia afectând şi alţi doi operatori economici, aflaţi în vecinătatea societăţii comerciale la care s-a produs explozia.
În urma a exploziei, s-au înregistrat mai multe victime prinse sub dărâmături, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de căutare-salvare, precum şi a ambulanţelor şi echipajelor SMURD.  
'La faţa locului a fost organizat un punct de triere a victimelor şi un punct de consiliere psihologică. Pentru că explozia a fost urmată de un incendiu a fost nevoie şi de intervenţia a două echipaje de stingere', a mai precizat lt Sorina Ambruş..
La exerciţiu au participat următoarele instituţii: ISU 'Vasile Goldiş' Arad, cu 2 autospeciale de stingere; 2 ambulanţe SMURD; un echipaj de căutare-salvare; un echipaj de descarcerare; 30 de cadre militare şi grupa operativă; Primăria comunei Vladimirescu, cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, cu 2 grupări; Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu două ambulanţe; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, cu 2 echipaje; Echipe operative ale Agenţiei pentru Protecţia mediului şi ale Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu; Filiala Judeţeană de Cruce Roşie. AGERPRES /(AS,A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...