Cele mai citite
 


Botoşani: Medici reclamaţi după naşterea unui copil mort
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 41 de ani din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, acuză medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie de neglijenţă, după ce copilul acesteia a murit la naştere.
Dorina Bejenaru consideră că medicii au întârziat operaţia de cezariană, astfel încât bebeluşul a murit.
"Vineri, toată noaptea, am plâns pe hol, pe acolo, şi nu m-a băgat nimeni în seamă. A zis că nu coboară şi nu coboară, şi a fost prea târziu. Normal, trebuia să ia măsuri, un ecograf la urgenţă, o cezariană. Când era mort s-a putut face", a declarat femeia.
Copilul născut mort avea o greutate de 3.490 de grame, iar, potrivit medicilor, decesul a suferit în urma unei "suferinţe fetale acute".
"Timp de o săptămână, pacienta a fost monitorizată. Cert e că, atunci când a fost dusă în sala de naştere, naşterea nu era declanşată. Nu putem vorbi de naştere declanşată pentru că atunci avem contracţii, moment în care este iminenţa naşterii. Decizia de a se intra în cezariană trebuie pusă pe o naştere declanşată", a declarat purtătorul de cuvânt al Maternităţii, medicul Dorin Şcladan.
Cadrele medicale aşteaptă ca necropsia bebeluşului să stabilească şi cauzele exacte ale decesului. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Botoşani: Nou-născut decedat în maternitate la câteva ore după naştere Botoşani, 21 nov/ Agerpres/- Un copil nou-născut a murit, în noaptea de luni spre marţi, în Maternitatea Botoşani, iar părinţii acestuia acuză medicii de malpraxis. Fetiţa, care a fost născută cu o greutate de 3.590 de grame, a fost transferată din sala de naşteri pe secţia de terapie intensivă, iar...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Botoşani: Au fost făcute publice primele rezultate ale anchetei privind suspiciunile de malpraxis de la Maternitate Botoşani, 22 oct/ Agerpres/- Comisia constituită prin dispoziţia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a prezentat, miercuri, primele concluzii ale anchetei derulate în cazul femeii de 35 de ani care a fost operată de patru ori după o naştere şi al cărei copil...