Cele mai citite
 


Brăila: Comisia Medicamentelor, înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie a medicamentelor a fost înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, membrii acesteia stabilind de comun acord ce medicamente trebuie achiziţionate de către instituţia spitalicească.
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat luni pentru AGERPRES că înfiinţarea acestei comisii are drept scop eliminarea ''intermedierilor'' care existau până acum între medicii spitalului şi anumite firme producătoare sau distribuitoare de medicamente.
''Fiecare aducea înainte medicamente după cum voia el. Acum avem Comisia Medicamentelor, care stabileşte ce medicamente intră în spital şi responsabil este nu un om, ci o comisie. Lucrăm şi la subiectul legat de o bună legatură, inclusiv pe parte financiară, între spital şi producătorii de medicamente. Trebuie să terminăm cu sacoşele la doctorul X şi Y'', a precizat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a mai spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă este cu plăţile la zi în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente.
Stancu a subliniat că ţine foarte mult ca spitalele să fie capabile să asigure toate medicamentele, iar facturile către furnizori să se încadreze în termenul de plată, tocmai pentru a nu apărea niciun motiv care să ducă la întârzierea acestora în spitale.
''Oferim medicamentele care sunt comune în România, urmând ca pacienţii care vor medicamente de la firme străine să şi le cumpere, conform indicaţiilor pe care le dau medicii'', a afirmat Stancu.
Preşedintele CJ a propus ca pacienţii din spitalele aflate în administrarea autorităţilor judeţene să declare pe propria răspundere dacă refuză medicaţia, pentru a nu mai apărea discuţii că bolnavii nu primesc medicamente în spitalele din Brăila.
''Atunci când pacientul doreşte un super medicament, să consemneze într-o declaraţie pe propria răspundere că i s-a oferit din partea spitalului medicamentul potrivit, dar doreşte un alt medicament. Declaraţia va sta la fişa bolnavului, să nu mai avem probleme de genul că pacientul a fost trimis de manager la farmacie să îşi ia nu ştiu ce medicament'', a mai spus Stancu. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înfiinţat Comisia Medicamentelor Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înfiinţat Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din unitatea sanitară, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de instituţie.
Brăila: Protestul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendat pe perioada campaniei electorale Protestul declanşat luni de Sindicatul Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe motiv că managerul spitalului, Rodica Sin, nu le-ar fi semnat angajaţilor contractele individuale de muncă, a fost suspendat pe perioada campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă remis de Sanitas.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Ministrul Liviu Marian Pop mediază conflictul de muncă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, s-a aflat vineri la Brăila pentru a media conflictul de muncă deschis de Sindicatul Judeţean Sanitas la Spitalul Judeţean de Urgenţă ca urmare a faptului că părţile nu au ajuns la o înţelegere privind încheierea contractului colectiv de muncă...
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Cabinet de alergologie, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un cabinet de alergologie a fost deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină.