Cele mai citite
 


Bucureşti: 14 pelerini au avut nevoie până luni la prânz de asistenţă medicală
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română Filiala Sectorului 4 a pregătit 400 de bidoane a câte 20 de litri de apă şi asigură 60.000 de ceaiuri pentru pelerinii care vin în Dealul Patriarhiei în aceste zile cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.
De luni dimineaţa de la ora 7,00 şi până la ora 14,00 au avut nevoie de asistenţă medicală 14 persoane care aveau probleme de tensiune, lipotimie şi chiar o entorsă, a declarat, luni, Venera Vasiliu, preşedintele Crucii Roşii Filiala Sector 4.
Ea a precizat că medici de la Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi Români (AMFOR) asigură asistenţa şi medicamentele.
Crucea Roşie Română are în zonă 60 de voluntari care acordă asistenţă 24 de ore din 24.
AMFOR funcţionează din 1994 şi a asigurat la Iaşi, an de an, asistenţa medicală la Sărbătoarea Sf. Parascheva, după cum a declarat Aurelia Luchian, membru al asociaţiei.
De anul trecut, contribuie la asistenţa medicală a pelerinilor la Bucureşti la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.
Aproximativ 30 de medici de toate specialităţile asigură gratuit asistenţă medicală pe toată perioada desfăşurării sărbătorilor, a precizat Aurelia Luchian.
Crucea Roşie are echipe mobile care monitorizează permanent problemele de sănătate ale pelerinilor pe toată perioada, astfel încât să intervină cât mai prompt pentru cei care au nevoie de ajutor. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Peste 200 de persoane, asistate medical la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou Un număr de 203 persoane au primit asistenţă medicală la corturile Crucii Roşii Române în cele trei zile de la începerea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Iulian Bobârnea, de la Crucea Roşie Sector 4.
Crucea Roşie acordă prim ajutor pelerinilor veniţi la Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
Voluntarii Crucii Roşii Sector 4 vor acorda primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Română Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 Bucureşti acordă, în perioada 24 - 29 octombrie, servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat de presă.
Iaşi: Zece pelerini la moaştele Sf. Parascheva au ajuns la spital din cauza frigului Zece persoane au ajuns vineri la spital, după ce au petrecut mai multe ore în frig aşteptând să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.