Cele mai citite
 


Cehia ar putea legaliza consumul de marijuana în scopuri medicale
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un organism consultativ al guvernului ceh lucrează la o nouă lege privind legalizarea cultivării de canabis şi a consumului de marihuana în scopuri medicale, transmite luni AP.
Comisia de experţi propune ca importul şi cultivarea să se facă numai de către firme având licenţă pentru astfel de activităţi.

Experţii mai propun ca toţi pacienţii care folosesc marijuana să fie înregistraţi.

Proiectul de lege va fi finalizat în luna decembrie. Dacă va fi aprobat de guvern şi de parlament, el va putea intra în vigoare la mijlocul anului viitor.

Aproximativ 8.000 de cehi au semnat o petiţie pe Internet în favoarea proiectului, motivând că folosirea marijuanei este legală în unele ţări europene şi în SUA.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Consumul de marijuana în scopuri recreative, de acum înainte legal în statul Washington Consumul de marijuana în scopuri recreative a devenit joi legal în Washington /nord-vest/, o premieră în Statele Unite, la o lună după ce locuitorii statului american au aprobat măsura prin referendum, relatează AFP.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
Consumul de marijuana în scop recreativ, legal în Alaska Legea privind consumul de marijuana în scop recreativ a intrat în vigoare marţi în statul Alaska, al treilea stat federal al SUA, după Colorado şi Washington, care legalizează cultivarea de canabis pentru consum propriu, scriu DPA şi AFP.
Compuşii conţinuţi de marijuana distrug acumulările de plăci de pe neuronii bolnavilor de Alzheimer (studiu) Maladia Alzheimer, cea mai răspândită formă de demenţă, poate fi adăugată pe lista bolilor care ar putea fi tratate cu ajutorul unor compuşi prezenţi în canabis, conform unui nou studiu publicat de Institutul californian Salk, transmite Popular Science.
Uruguayul va vinde oficial marihuana în farmacii din 2016 La aproape doi ani după ce Uruguayul a anunţat aprobarea unei legi de pionierat care reglementează piaţa de canabis sub controlul statului, autorităţile ţării au informat joi că două firme se vor ocupa de cultivarea marihuanei şi au stabilit un termen de cel mult opt luni pentru a putea fi vândută în...
Romania neaga zvonurile despre legalizarea “marijuanei medicinale” Pentru a descoperi adevarul despre legalizarea utilizarii canabisului pentru scopuri medicale, clinicabritanicaCastleCraig a contactat Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala a Medicamentului din cadrul Ministerului Sanatatii.