Cele mai citite
 


Tulcea: Tânărul infectat cu antrax a fost externat
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânărul din comuna tulceană Casimcea infectat cu antrax a fost externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă.
"Din discuţiile pe care le-am avut cu medicii care l-au supravegheat pe tânăr am înţeles că starea lui era spre vindecare. În aceste condiţii, nu mai este nevoie de supravegherea medicală a lui şi a membrilor familiei sale, consideraţi contacţi, cu atât mai mult cu cât perioada de supraveghere de 10 zile a trecut demult", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, Laurenţia Militaru.
La rândul său, şefa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Marilena Tertiş, a afirmat că în focarul din comuna Casimcea se continuă supravegherea stării de sănătate a animalelor, până în prezent nefiind semnalate noi cazuri de antrax la animale.
"Au fost vaccinate animalele care aveau vârsta şi s-au recoltat probe de sol ale căror rezultate ne vor parveni săptămâna viitoare. Conform legislaţiei în vigoare, dacă nu mai apar cazuri de mortalitate sau îmbolnăviri, vom putea declara focarul închis. Dacă probele vor releva prezenţa antraxului se vor efectua decontaminări suplimentare", a spus Marilena Tertiş.
Potrivit şefei DSVSA, cele două cazuri de infectare cu antrax au apărut la oameni în condiţiile în care proprietarii de animale nu anunţă medicul veterinar atunci când sacrifică un animal pentru a face analizele necesare dovedirii calităţii produselor.
Pe 7 octombrie, un tânăr de 25 de ani, din Casimcea, a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, după ce în timpul sacrificării unei bovine s-a zgâriat şi s-a infectat cu antrax. Tânărul a murit două zile mai târziu. În urma anchetei epidemiologice efectuate în Casimcea de DSP, a mai fost identificat un tânăr, de 23 de ani, care a participat la sacrificarea animalului respectiv, el fiind internat odată cu consăteanul său. El însă a fost de la început în afara oricărui pericol. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Tulcea: Suspiciune de infectare cu antrax a unui tânăr Un tânăr din comuna Casimcea a fost internat vineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax.
Comunicat de presă - DSVSA Giurgiu Caz de Antrax confirmat în judeţul Giurgiu
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...