Cele mai citite
 


Vaslui: Mai multe şcoli din judeţ funcţionează fără autorizaţie sanitară
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a anunţat luni că, la mai bine de o lună de la deschiderea anului şcolar, o treime din unităţile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare.
Potrivit DSP Vaslui, principalele deficienţe se datorează vechimii clădirilor şi lipsei apei potabile.
Un număr de 300 de unităţi de învăţământ, din cele 860 din judeţul Vaslui, nu au viza DSP pentru desfăşurarea activităţii.
"Sute de şcoli din judeţ funcţionează ilegal la acest moment. În majoritatea cazurilor, şcolile şi grădiniţele respective funcţionează în clădiri vechi, insalubre, unde nu există apă curentă, iar grupurile sanitare se află în exteriorul unităţilor de învăţământ. Aceste unităţi de învăţământ neautorizate sanitar nu au cubajul necesar de aer pentru elevi şi au un iluminat necorespunzător în sălile de curs", a precizat, pentru AGERPRES, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada. AGERPRES/ (AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Măsuri impuse de DSP după apariţia unor cazuri de scarlatină Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus măsuri specifice în două şcoli vasluiene, după ce în unităţile şcolare respective au fost confirmate două cazuri de scarlatină.
Bistriţa-Năsăud: O treime din unităţile şcolare nu au autorizaţii sanitare de funcţionare O treime din unităţile şcolare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu deţin autorizaţii sanitare, cele mai multe funcţionând în mediul rural.
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.
Alba: O cincime din unităţile de învăţământ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare O cincime din unităţile de învăţământ din judeţul Alba nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, multe dintre şcoli având în continuare grupuri sanitare în curte, cu toalete turceşti, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Vaslui: Primăriile fac igienizarea în şcoli, pe datorie Vaslui, 8 sep /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că primarii vasluieni nu au bani pentru igienizarea instituţiilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar.
Vaslui:CJ caută fonduri pentru reabilitarea unor secţii ale Spitalului de Urgenţă Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui caută fonduri pentru refacerea a două corpuri de clădire ale Spitalului de Urgenţă din localitate, fără de care unitatea nu va primi autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.