Cele mai citite
 


Veninul de păianjen ar putea fi benefic în tratarea cancerului de sân (cercetări)
marţi, 25 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Veninul recoltat de la păianjeni şi tarantule ar putea fi utilizat pentru anihilarea celulelor canceroase aflate la nivelul sânilor. Cercetători australieni vor testa capacitatea arahnidelor de a combate celulele canceroase, scrie 7sur7.be.

Institutul pentru bioştiinţă moleculară de la Universitatea din Queensland speră că amestecul complex concentrat de molecule din venin va putea oferi o soluţie naturală pentru tratarea cancerului de sân. Cercetările sunt doar la început, dar oamenii de ştiinţă sunt optimişti. Unele veninuri sunt folosite deja în prevenirea durerii cronice, în timp ce veninul de scorpion a avut efecte pozitive în lupta împotriva anumitor celule canceroase la şoareci.

Printre alte progrese înregistrate în cercetările pentru combaterea cancerului de sân se mai poate menţiona testul respiraţiei, care măsoară unele substanţe, semne precoce ale bolii. Dezvoltat la Universitatea Australiei Occidentale, testul este experimentat în prezent în Statele Unite şi Israel.

Potrivit lui Peter MacCallum, de la Centrul australian de luptă împotriva cancerului, un medicament care să distrugă cele mai agresive tumori este în curs de realizare şi va putea fi disponibil în cinci ani.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele canceroase "înfometate" sunt o cheie pentru noile tratamente împotriva tumorilor (studiu) Cercetătorii australieni cred că celulele canceroase "înfometate" ar putea fi cheia pentru prevenirea creşterii tumorilor, deschizând calea pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru lupta împotriva cancerului, informează agenţia Xinhua.
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
VIRUSUL ZIKA Canada: Un vaccin anti-Zika va fi testat pentru prima oară pe oameni Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunţat marţi demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP.
Antioxidanţii ar putea favoriza avansarea melanomului (studiu) Meniţi să îmbunătăţească sănătatea celulelor şi să întârzie îmbătrânirea, antioxidanţii ar putea avea un efect negativ asupra melanomului, cel mai ucigător cancer de piele, facilitând propagarea metastazelor, arată un studiu publicat miercuri în revista britanică Nature şi preluat de AFP.
Cercetători americani au reuşit să inducă amintiri false unor şoareci Cercetători americani au reuşit pentru prima oară să manipuleze memoria unor şoareci. Pornind de la două evenimente independente trăite de animale, ei au creat o amintire falsă cu ajutorul optogeneticii, relatează lefigaro.fr.