Cele mai citite
 


Brăila: Familii întregi internate cu TBC
miercuri, 2 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familii întregi sunt internate în Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila cu TBC, numărul cazurilor înregistrate de la începutul anului fiind exagerat, potrivit managerului instituţiei, Gabriela Moroianu.
'De la începutul anului şi până în prezent, s-au înregistrat creşteri exagerate la numărul de afecţiuni ale bolii TBC. Aici vorbim de cazuri noi, nu de cei care fac parte readmişii. Avem mulţi nesiguraţi, care beneficiază de tratament pentru că sunt cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, dar ne îngrijorează faptul că sunt mulţi tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani', a declarat Gabriela Moroianu.
Managerul Gabriela Moroianu a precizat că anul acesta au fost internaţi 168 de pacienţi cu tuberculoză, din care cinci sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani, şi s-au acordat peste 11.700 de consultaţii, ceea ce înseamnă 65 de cazuri pe zi.
La Dispensarul TBC din structura spitalului sunt în evidenţă 391 de bolnavi de tuberculoză, un număr mult mai mare decât cel înregistrat la aceeaşi dată a anului precedent, iar 244 dintre ei urmează tratament DOTS ( Directly Observed Treatment Strategy).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tuberculoza rezistentă la medicamente ia amploare Tuberculoza omoară în fiecare an aproape 1,6 milioane de persoane în lume. Tulpinile bacteriene responsabile de această maladie respiratorie sunt din ce în ce mai rezistente la antibioticele disponibile şi câştigă tot mai mult teren. Este această tendinţă urmarea unei proaste aplicări a tratamentelor...
Ioana Ruxandra Ştefănescu (SMC): Vaccinul antituberculos care se face la naştere nu protejează persoana de apariţia bolii Vaccinul antituberculos (BCG) care se face la naştere nu protejează persoana respectivă de apariţia bolii, ci de formele grave de tuberculoză - miliară şi meningita TB - care apar în special între 0-4 ani, a afirmat luni şeful Secţiei de Pneumologie şi ftiziologie al Spitalului Universitar de Urgenţă...
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: Au fost depistate peste 80 de cazuri noi de TBC Peste 80 de cazuri de noi de tuberculoză au fost depistate de la începutul anului în Brăila, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Cazuri grave de TBC la persoane venite din Spania şi Italia Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila are în evidenţe peste zece persoane care au contactat bacilul koch pe perioada cât au stat în Spania şi Italia, dezvoltând o formă mai severă a bolii TBC.
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...