Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 80 de cadre medicale au descoperit tainele calculatorului pe bani europeni
miercuri, 26 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 80 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud au descoperit tainele calculatorului în cadrul proiectului "TIC - instrument de lucru pentru personalul din cadrul sănătăţii", finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Managerul proiectului, Monica Păltineanu, a declarat marţi, la conferinţa de presă care a marcat încheierea proiectului, că din judeţ au fost înscrişi la cursuri 36 de medici, 45 de asistenţi medicali şi trei registratori şi statisticieni.
Dintre participanţi, 72 au fost femei, iar 60 au avut vârsta cuprinsă între 25 şi 54 ani.
Cursurile s-au desfăşurat timp de şase luni, în şapte serii cu o durată de 84 de ore, la final cei mai buni şapte cursanţi fiind selectaţi pentru obţinerea permisului ECDL (European Computer Driving Licence).
Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, dr. Dănuţ Cocoi, aproape două treimi dintre cei înscrişi la aceste cursuri sunt medici de familie, iar alţii şi-au trimis asistenţii pentru a se familiariza cu tehnica IT, având în vedere bazele de date şi statisticile pe care trebuie să le întocmească fiecare cabinet.
Proiectul "TIC - instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii" este iniţiat de SC Brahms Internaţional SRL din Braşov, în parteneriat cu Colegiile Medicilor din Braşov, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Mureş şi Vâlcea.
Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 3,8 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de aproximativ 2,95 milioane lei, numărul total al beneficiarilor din cele şase judeţe fiind de 552 angajaţi. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Cadrele medicale învaţă pe bani europeni să utilizeze calculatorul Un număr de 84 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud vor avea ocazia să urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, pentru a putea ţine evidenţa cabinetelor medicale, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Mureş: Peste 560 de angajaţi din sănătate au urmat cursuri de utilizare a calculatorului Peste 560 de angajaţi din sănătate, din judeţele Braşov, Bacău, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Vâlcea au urmat cursuri de utilizare a calculatorului în cadrul proiectului 'TIC - Instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii', din cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013...
Bistriţa-Năsăud: Peste 250 de cadre medicale au cerut certificate pentru a putea lucra în alte state UE Peste 250 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud, dintre care 72% sunt asistenţi medicali, au cerut în ultimii trei ani Direcţiei de sănătate publică eliberarea certificatelor care atestă calificarea profesională, pentru a putea lucra în alte state membre ale Uniunii Europene, unii dintre aceştia...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...