Cele mai citite
 


Buzău: 14 cazuri de hepatită A la două şcoli
miercuri, 26 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alţi cinci elevi, dintre care patru de la Şcoala nr. 6 şi un altul de la Şcoala nr. 7 din Buzău, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, numărul total al bolnavilor la cele două şcoli ajungând astfel la 14.
Săptămâna trecută, la Şcoala nr. 6 din Buzău a fost declarat focar de hepatită A, după ce nouă elevi au fost internaţi în spital.
"În prezent, avem 14 suspecţi, dintre care 11 internaţi, confirmaţi serologic sunt şapte, pentru încă doi urmează să ne vină datele. Elevul de la Şcoala nr. 7 a fost considerat în acelaşi focar", a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP Buzău, Venera Acsinte.
Potrivit sursei citate, copiii provin din familii sărace şi numeroase, care trăiesc în condiţii improprii de locuit, iar sursele de apă potabilă şi grupurile sanitare lipsesc în majoritatea imobilelor.
"Pentru evitarea apariţiei altor cazuri s-au luat măsuri precum catagrafierea contacţilor şi vaccinarea acestora, dezinfecţii la domiciliul bolnavilor, precum şi acţiuni de educaţie sanitară în şcoală", a mai spus şeful DSP Buzău. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.
Vaslui: Nouă suspiciune de hepatită A la Păltiniş, după confirmarea unui focar de boală O persoană din satul Păltiniş, în comuna vasluiană Băceşti, a fost internată cu suspiciune de hepatită virală de tip A, după ce în cazul a alte 21 de persoane din zonă boala a fost confirmată, iar autorităţile sanitare au anunţat existenţa unui focar de boală.
Focar de hepatita A, la o şcoală din municipiul Buzău Nouă elevi de la Şcoala nr. 6 din Buzău au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A şi au fost internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Vaslui: Surse de apă necorespunzătoare în Păltiniş, unde se înregistrează un focar de hepatită A Cele 21 de persoane cu hepatită virală acută de tip A, din satul Păltiniş, comuna Băceşti, au consumat apă din fântâni neconforme, au anunţat, luni, autorităţile sanitare vasluiene. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, fântânile din care s-au recoltat probe de apă sunt...
Sibiu: Focare de hepatită la trei şcoli din judeţ Medicii au descoperit în ultimele două săptămâni trei focare de hepatită virală de tip A la trei şcoli din judeţul Sibiu, elevii bolnavi fiind trataţi, iar sălile au fost închise pentru igienizare, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Firu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului...