Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Igiena precară a elevilor duce la diverse boli
miercuri, 26 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 700 de elevi din Caraş-Severin au fost depistaţi în această toamnă cu păduchi, râie, micoze, alte boli parazitare şi infecţioase.
'În urma controlului, 377 de elevi au fost diagnosticaţi cu amigdalită infecţioasă şi 147 cu păduchi. Igiena precară şi lipsa educaţiei din familie sunt doar două din cauzele îmbolnăvirii copiilor', după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES, Dragoş Luca, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin.
Medicii au efectuat un control epidemiologic în 157 de şcoli din Caraş-Severin. Conform datelor centralizate la Direcţia de Sănătate Publică, a fost verificată starea de sănătate a peste 46.000 de elevi.
Tot ca urmare a verificărilor, zeci de elevi aveau râie, diferite micoze ale pielii şi alte boli parazitare. Copiii care au fost depistaţi cu boli infecţioase şi parazitare contagioase se vor putea întoarce în clase doar după ce vor avea avizul epidemiologic eliberat de către medicul de familie. AGERPRES/(AS-Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Peste 150 de elevi s-au prezentat la cursuri cu pediculoză Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 151 dintre aceştia având pediculoză, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.
Caraş-Severin: Măsuri specifice luate de DSVSA în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale La nivelul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraş-Severin au fost luate o serie de măsuri specifice în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale catolice şi, mai apoi, ortodoxe, când consumul de produse atât de origine...
Hunedoara: Peste 300 de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie Peste 300 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi şi râie, în urma controalelor efectuate de medici, de la începutul anului şcolar şi până în prezent, constatându-se o creştere a numărului de cazuri, comparativ cu anul trecut.
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.