Cele mai citite
 


Spitalul ''Victor Babeş'' are pentru prima dată o secţie de terapie intensivă
miercuri, 26 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are pentru prima dată o secţie de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Spaţiul destinat organizării secţiei a fost amenajat cu fonduri de la Primăria Generală, unitatea fiind una dintre cele 21 unităţi sanitare ale primăriei. Suma alocată de Primăria Capitalei pentru achiziţionarea unor aparate medicale pentru departamentul de Terapie Intensivă a fost de 53.360 lei şi consumabile în valoare de 26.350 lei, necesare unei bune funcţionări.
Prof. dr. Sorin Oprescu, edilul şef al Capitalei a declarat, cu prilejul vizitării departamentului, că spitalul beneficiază de unitate independentă de ATI dotată la cele mai înalte standarde.
"Singurul lucru care îi mai lipseşte este un rinichi artificial pentru dializă, pe care sperăm să-l avem în scurt timp. Am investit şi vom continua să investim în domeniul medical, aşa acum am făcut şi cu alte spitale aflate în administrarea municipalităţii, astfel încât bucureştenii să beneficieze de tratamente medicale la standarde europene. Cred că am înţeles cu toţii că dacă stăm şi ne plângem că nu sunt bani, nu se rezolvă nimic, important e cum reuşim să gestionăm banii pe care îi avem, pentru confortul şi în interesul bucureştenilor'', a subliniat primarul general.
Referindu-se la specialişti, el a spus că aceştia vor fi asiguraţi, în prezent secţia lucrând cu doi medici anestezişti.
Între proiectele sale în domeniul sănătăţii, primarul general a menţionat amenajările şi dotările de la Spitalele Colţea, Filantropia, Foişor, toate pentru ca bucureştenii să beneficieze de asistenţă medicală la standarde europene.
"Am un plan de dezvoltare a Capitalei pentru a face viaţa frumoasă bucureştenilor. Se vor finaliza lucrările la străzile din Centrul istoric, la cele de pătrundere şi de ieşire din Bucureşti şi vom fi atenţi la serviciile necesare bucureştenilor, cele medicale de canalizare, apă", a subliniat edilul şef al Capitalei.
În ceea ce priveşte subvenţia pentru căldură, acesta a menţionat că până la sfârşitul anului nu va fi o problemă, dar dacă din ianuarie se scumpeşte căldura, atunci va fi.
Sorin Oprescu s-a referit şi la necesitatea acceptării cererii de tăiere a penalităţilor în sumă de 8.000 de miliarde lei.
Ideea înfiinţării compartimentelor de Terapie Intensivă în spitalele de boli infecţioase a apărut în anul 2005, cu ocazia epidemiei de gripă aviară, ca urmare a contagiozităţii şi severităţii formelor clinice de gripă aviară.
În România au fost înfiinţate 8 compartimente de terapie intensivă în spitalele de boli infecţioase, dintre care două în Bucureşti, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" şi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", a precizat prof.dr. Emanoil Ceauşu, managerul unităţii.
Echipamentele necesare dotării au fost achiziţionate printr-un program al Băncii Mondiale, fiind livrate şi instalate în perioada 2010 - 2011. Valoarea dotărilor este de aproximativ 4 milioane de lei.
Prof. dr. Emanoil Ceauşu a explicat că până acum bolnavii cu boli infecţioase grave erau trimişi în alte clinici pentru că spitalul nu avea terapie intensivă.
"Era foarte necesară această secţie întrucât Spitalul "Victor Babeş"este singura unitate în care se tratează bolile tropicale. Aproape în fiecare an sunt internaţi aici bolnavi care vin din alte ţări pentru suferinţe care la noi au fost eradicate, precum holera, malaria sau febra galbenă", a spus profesorul Ceauşu.
De asemenea, în această secţie sunt internate cazurile de infecţii severe, septicemii, encefalopatii, gripe sau meningite, forme grave.
Unitatea dispune de patru saloane pentru pacienţi critici cu câte două paturi tip ATI , minilaboratoare pentru analize 24 din 24 de ore, aparatură specifică acestor secţii între care ventilatoare, ecografe, monitor pentru funcţii vitale, analizor sânge cu gaz, staţie centrală de monitorizare, seringi automate, defibrilator cu monitor, fibroscop.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Iaşi: ATI inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, cel mai mare din Moldova, are, începând de joi, un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Timiş: Şeful ATI a Spitalului Judeţean vrea să facă din Universitatea de Medicină 'un brand' Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales...