Cele mai citite
 


Vaslui:CJ caută fonduri pentru reabilitarea unor secţii ale Spitalului de Urgenţă
miercuri, 26 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui caută fonduri pentru refacerea a două corpuri de clădire ale Spitalului de Urgenţă din localitate, fără de care unitatea nu va primi autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Potrivit ultimelor reglementări în ceea ce priveşte autorizarea unităţilor sanitare, DSP acordă autorizaţie sanitară de funcţionare pe unitate, nu pe clădire.
'Am aflat despre acest lucru. Prioritatea numărul unu este la această dată reabilitarea clădirii mari a spitalului. În paralel căutăm soluţii astfel încât să putem moderniza şi cele două secţii cu probleme. Trebuie să facem acest lucru în decursul celor trei ani cât durează teoretic reparaţiile la spital. Cele mai mari probleme le avem cu secţia TBC. Vrem să o reabilităm într-un fel sau altul. În caz contrar degeaba reabilităm spitalul mare pentru că nu va fi autorizat', a declarat, marţi, pentru AGERPRES preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
Reabilitarea spitalului vasluian care va costa 14 milioane de euro prevede şi dotarea cu aparatură performantă. Lucrările ar trebui finalizate la mijlocul anului 2014.
Clădirile cu probleme care urmează să fie reabilitate sunt cele în care funcţionează Spitalul Vechi şi Secţia TBC. Secţia TBC, situată chiar în curtea Spitalului de Urgenţă Vaslui, funcţionează într-o clădire foarte veche care nu a mai fost reabilitată de peste 25 de ani.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de sănătate din judeţul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la servicii de sănătate calitative şi eficiente. AGERPRES/(AS-Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, prioritate pentru anul 2013 Consilierii judeţeni vasluieni au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 9,68 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Mizerie şi spaţii improprii în cele mai mari spitale din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a amendat cu câte 3.000 de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui şi Spitalul Municipal 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce în urma unui control tematic impus de Ministerul Sănătăţii a constat o serie de deficienţe în cele mai mari unităţi sanitare din...
Vaslui: Spitalul municipal Huşi nu poate primi autorizaţie de funcţionare din partea ISU Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, colonelul Neculai Olaru, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul Municipal din Huşi nu poate primi aviz de funcţionare din partea instituţiei.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Caraş-Severin: Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine are autorizaţie de funcţionare, dar nu are medic de laborator Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin deţine autorizaţie de funcţionare, însă nu are un medic cu specialitate de laborator, cu toate că postul a fost scos de mai multe ori în ultimii doi ani la concurs.