Cele mai citite
 


Galaţi: Pensionarii ies din nou în stradă
joi, 27 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi va picheta, vineri, Prefectura Galaţi şi sediile principalelor partide aflate la putere sau în opoziţie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, liderul Alianţei, Vasile Panţuş.
Panţuş a spus că pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că solicitările lor, care au fost transmise şi prefectului Paul Florea în urmă cu o lună, cu ocazia ultimei acţiuni de protest, nu şi-au găsit rezolvarea din partea guvernanţilor.
''Noi, actualii pensionari, suntem cei care au construit România anilor 1989 cu locurile de muncă necesare întregii populaţii, iar politicienii post-decembrişti au însuşit şi vândut la fier vechi aproape tot ce am construit noi cu atâta sudoare, fapt pentru care avertizăm că vom protesta lunar sub diverse forme împotriva actualului Guvern şi vom cere demisia tuturor politicienilor gălăţeni, Putere şi Opoziţie, dacă nu vor susţine în Parlament doleanţele noastre'', a mai spus Panţuş.
El a precizat că principala nemulţumire o reprezintă modul de calculare a pensiei în cazul pensionarilor care au fost încadraţi în grupa I de muncă comparativ cu modul de calculare a pensiei în cazul celor care au fost încadraţi în condiţii speciale.
''La perioade de muncă egale există o diferenţă de 22,6% între valoarea pensiei calculate pentru cei care au lucrat în grupa 1 de muncă şi respectiv a pensiei calculate pentru cei care au lucrat în condiţii speciale. Acest lucru nu este normal şi am făcut apel la toate partidele să facă ceva pentru ca această nedreptate să dispară'', a declarat Panţuş.
Pensionarii mai solicită indexarea anuală a tuturor pensiilor cu 100% din rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, eliminarea coplăţii şi programărilor la medici, eliminarea impozitului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din valoarea pensiilor sub 2.000 lei, crearea de locuri de muncă.
Protestul pensionarilor gălăţeni va începe vineri în faţa Prefecturii, aceştia urmând să se deplaseze pentru a-şi striga nemulţumirile şi doleanţele la sediile PDL, PNL, PSD şi PC.
AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Pensionarii au ieşit în stradă Peste 100 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi au participat, vineri, timp de trei ore, la o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului şi parlamentarilor.
CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de...
Galaţi: Protest cu 20 de participanţi al studenţilor medicinişti Doar aproximativ 20 de studenţii medicinişti au pichetat, luni, timp de o oră, Prefectura Galaţi, în semn de solidaritate cu studenţii membri ai Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).
Galaţi: Zeci de pensionari vor protesta la Bucureşti Galaţi, 29 mar /Agerpres/ - Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru...
Pensionarii au protestat la Galaţi Un grup de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din România şi Asociaţiei Renaşterea Pensionarilor 2010, a participat, miercuri, la o acţiune de protest, pichetând sediul CJAS Galaţi şi al PDL Galaţi.
Galaţi: Peste o mie de semnături pentru susţinerea protestelor Sanitas Aproximativ 1.100 de medici, asistenţi, infirmiere şi alte categorii de personal sanitar de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi au semnat pentru susţinerea protestelor organizate de Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate din România, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Sanitas Galaţi, Carmen Vrabie.