Cele mai citite
 


O fetiţă cu două guri a fost operată în SUA
joi, 27 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Micuţa Rokaya Mohamed s-a născut acum 15 luni cu două guri. Încă de la naştere, medicii i-au anunţat pe părinţi că nu va supravieţui, însă, împotriva tuturor aşteptărilor, fetiţa a rezistat, scrie 7sur7.be.
Pentru că operaţia, foarte delicată, nu se putea realiza în Egipt, fetiţa a fost dusă în Statele Unite, la Los Angeles, unde a fost operată cu succes. Când doctorul William Magee, director medical pentru programe internaţionale la departamentul de chirurgie plastică şi reparatorie de la spitalul de copii din Los Angeles, a auzit de copilul care se născuse cu două guri - fiecare cu maxilare inferior şi superior -, a încercat să-i vină în ajutor.

Este prima operaţie de acest fel, malformaţia în cauză fiind extrem de rară. Medicii au fost siguri însă că pot transforma faţa fetiţei, salvându-i astfel viaţa.

Rokaya urmează să mai treacă şi prin alte operaţii, dar acestea - mai uşoare - se pot face şi în Egipt. Mai multe organisme nonprofit au plătit călătoria fetiţei şi a părinţilor ei în Statele Unite. Se va întoarce acasă peste două săptămâni, cu un zâmbet larg pa buze, încheie 7sur7.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două secţii de Chirurgie plastică şi reparatorie la Sibiu - una la stat, alta la privat Sibienii care au nevoie de operaţii estetice se pot adresa din această lună şi noii secţii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la o clinică privată, aceasta fiind o alternativă la secţia de specialitate existentă de 31 de ani în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
Silueta ideala dupa nastere, cu ajutorul lipoaspiratiei Aparitia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc in viata unei femei. Desi aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afecteaza in mod vizibil corpul femeii. Cele mai evidente modificari ce au loc in timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Solutia care vine...
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
SUA: O fetiţă s-a născut de două ori, după ce a supravieţuit unui intervenţii medicale rare Lynlee, o fetiţă din statul american Texas, arată ca orice copil normal de vârsta ei, însă ea s-a născut "de două ori", o dată în martie şi a doua oară în iunie, după ce a supravieţuit unei intervenţii medicale de îndepărtare a unei tumori rare, informează Xinhua.
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...