Cele mai citite
 


Olt: Peste 60 de jandarmi din judeţ s-au înscris să doneze sânge
joi, 27 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 60 de jandarmi din IJJ Olt s-au înscris pe lista donatorilor de sânge, la iniţiativa Jandarmeriei Române care derulează în această perioadă o campanie numită "Jandarmeria donează viaţă pentru România", derulată în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine şi Crucea Roşie.
Purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Emanuel Botan, a declarat miercuri că până în prezent s-au înscris pe lista donatorilor 65 de jandarmi, dar lista este deschisă şi este posibil ca numărul celor care vor să doneze sânge să crească în următoarele zile.
Săptămâna aceasta, IJJ Olt, în colaborare cu Filiala Olt a Crucii Roşii şi Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, va derula campanii de informare a cetăţenilor privind rolul, avantajele donării, cine are nevoie de sânge şi cine poate dona, precum şi câteva sfaturi utile în cazul donării. Campania de informare are scopul sensibilizării comunităţii locale şi cooptarea unui număr cât mai mare de voluntari din societatea civilă, astfel încât numărul celor care vor dona sânge să crească.
Donarea de sânge în cadrul campaniei se va face săptămâna viitoare, în fiecare zi, începând de marţi. AGERPRES/ (AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Olt: Anchetă a DSP la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina Direcţia de sănătate publică (DSP) Olt a început, luni, o anchetă la Centrul de Transfuzii sanguine Slatina, după ce săptămâna trecută spitalul Judeţean de Urgenţă a solicitat rearondarea la un alt centru de transfuzii din cauza unei suspiciuni de hepatită B la unul dintre donatorii fideli ai centrului...
Olt: 80 de persoane au venit să doneze sânge; mulţi donatori au refuzat tichetele de masă Numărul persoanelor care s-a prezentat luni să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Slatina a fost de 80 de persoane, majoritatea tineri care au refuzat tichetele de masă pe care au dreptul să le primească donatorii, potrivit şefei CTS Slatina, medicul Ramona Lesnic.
Campania 'Jandarmeria donează viaţă pentru România' continuă (grupaj) Campania "Jandarmeria donează viaţă pentru România", derulată în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine şi Crucea Roşie, a continuat, marţi, în mai multe judeţe ale ţării jandarmii participând la donarea de sânge.
Olt: Poliţiştii au donat sânge pentru a-şi completa veniturile Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.