Cele mai citite
 


Alba: Două milioane de euro, necesare spitalului din Sebeş, înfiinţat în 1912
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Municipal din Sebeş, înfiinţat în 1912 de arhiducesa Sofia de Habsburg, necesită o investiţie de cel puţin două milioane de euro pentru construirea unui nou corp de clădire, în condiţiile în care patru dintre pavilioane au fost retrocedate vechilor proprietari.
Unitatea spitalicească din municipiul Sebeş este de tip pavilionar, funcţionând în mai multe clădiri răspândite prin oraş, în imobile care au aparţinut unor etnici germani. Până în prezent, au fost retrocedate proprietarilor de drept clădirile în care funcţionează secţia de Pediatrie, cea de Oftalmologie, compartimentul de Dermato-Venerice şi ambulatoriul de specialitate. Deocamdată, proprietarii au acceptat plata unei chirii, aceasta fiind, în unele cazuri, simbolică, respectiv de 100 de euro lunar, după cum susţine directorul spitalului, Mircea Boghici.

În 2004, ministerul de resort a alocat 20.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate. În 2009, acelaşi minister a mai alocat pentru spitalul din Sebeş suma de 500.000 de lei pentru proiectul tehnic. Valoarea investiţiei este estimată la cel puţin două milioane de euro şi va fi finanţată atât de la bugetul local, cât şi de la Ministerul Sănătăţii.

Extinderea spitalului va consta într-un corp de clădire format din demisol, parter şi etaj, pe un spaţiu de 660 de metri pătraţi arie construită, respectiv de 2.000 de metri pătraţi arie desfăşurată. Clădirea nouă va avea legătură cu cea veche doar pentru personal.

Înfiinţat în 1912, Spitalul Municipal 'Sofia' Sebeş, care a avut la început un număr de 140 de paturi, are în prezent 301 paturi, organizate în opt secţii şi şapte compartimente. În clădirea centrală funcţionează 110 paturi, iar în cele şapte pavilioane, 191 de paturi.
Spitalul deserveşte o populaţie de peste 70.000 de locuitori, din care aproape 40.000 din zona rurală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.
Voiculescu: Un nou corp de clădire va fi construit la "Marie Curie", iar clădirea Spitalului "C. C. Iliescu" va fi înlocuită Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind iniţierea unui program de modernizare a infrastructurii spitaliceşti, care prevede construirea unui nou corp de clădire la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Marie Curie" şi înlocuirea clădirii Institutului de urgenţă pentru boli cardiovasculare...
Timiş: Spitalul Municipal se va extinde cu un nou corp de clădire Municipalitatea a decis construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Municipal în care se vor putea muta mai multe clinici care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea în alte imobile din oraş.
Investiţie de aproximativ 15 milioane de lei la Secţia de Obstetrică Ginecologie a SCJU Târgu Mureş Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lucrările de modernizare şi de extindere a Clinicii de Obstetrică ginecologie, în valoare de 15 milioane de lei, sunt aproape finalizate, urmând ca acestea să fie predate până la sfârşitul...
Maramureş: Investiţie în extinderea serviciului de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş va beneficia în luna august din partea Ministerului Sănătăţii de un sprijin financiar în valoarea de 137.000 de lei pentru extinderea clădirii serviciului de urgenţă.
Galaţi: Investiţie de aproape trei milioane lei pentru bătrânii dezavantajaţi socio-medical Galaţi, 21dec /Agerpres/- Un număr de 113 bătrâni, din Galaţi, dezavantajaţi socio-medical, beneficiază, începând de miercuri, de un centru multifuncţional de servicii sociale finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, a declarat, pentru AGERPRES, managerul de proiect, Mihaela Paula...