Cele mai citite
 


SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV
joi, 27 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.
Vaccinarea împotriva HPV face deja obiectul recomandărilor federale pentru tinerele fete.

Aceste noi recomandări de vaccinare împotriva papillomavirusului uman pentru băieţii de 11 şi 12 ani trebuie acceptată de Centrele federale de control şi prevenţie a bolilor /CDC/ ceea ce, în general, durează două luni de la publicarea lor.

Dr. Anne Schuchat, directoarea Centrului Naţional de Imunizare şi pentru boli respiratorii din cadrul CDC, a salutat concluziile unanime ale comitetului ştiinţific format din treisprezece membri.

'Recomandările făcute CDC de protejare de asemenea a băieţilor împotriva HPV marchează o nouă etapă în lupta ţării noastre împotriva cancerului', a spus ea în timpul unui conferinţe de presă telefonice.

Dr. Schuchat a subliniat faptul că aproximativ 20 de milioane de americani sunt infectaţi cu HPV - responsabil cu apariţia mai multor forme de cancer /cancer de col uterin, de vulvă, vagin, penis, anus, cavităţii bucale şi gât/.

Această vaccinare ar permite de asemenea protejarea băieţilor împotriva anumitor infecţii transmise sexual, precum şi împotriva anumitor forme de cancer, notează sursa citată.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Deputatul Petru Movilă susţine continuarea programului de vaccinare împotriva HPV Deputatul Petru Movilă consideră că este nevoie de reluarea programului naţional de vaccinare împotriva HPV, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Mecanismele si diagnosticul infectiei cu HPV Afla care sunt mecanismele prin care se produce infectia cu HPV si cum poate fi aceasta diagnosticata.
În Săptămâna Europeană a Imunizării, specialiștii subliniază, încă o dată, importanța prevenției cancerului de col uterin Cu ocazia Săptămânii Europene a Imunizării, în cadrul platformei “Împreună pentru viață – sănătate prin cunoaștere”, specialiștii trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolul cancerului de col uterin și importanța prevenirii acestuia.
Eficienţa vaccinului împotriva cancerului de col uterin, pusă sub semnul întrebării (studiu) Un studiu realizat de cercetători canadieni contestă eficienţa vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin, menţionând riscul unor efecte secundare grave, afirmă marţi cotidianul belgian Le Soir.
Vaccinarea împotriva infecţiei cu Human Papilloma Virus (HPV) este susţină şi de ginecologi. Sursa: Agerpres Seful Clinicii de ginecologie obstetrica a Spitalului "Sfântul Pantelimon" din Bucureesti, prof. dr. Virgil Ancar, a declarat pentru AGERPRES, ca recomanda vaccinarea, subliniind importanta prevenirii cancerului de col uterin. El a mentionat ca între cele câteva decese care au avut loc...