Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Dotări pentru Spitalul Judeţean Reşiţa, prin programe transfrontaliere şi cu ajutorul MS
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost dotat cu mai multe echipamente performante, iar investiţiile în aparatură vor continua până la finalul anului, cu ajutorul programelor transfrontaliere, dar şi printr-un program al Ministerului Sănătăţii.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa derulează în prezent programul ''Dezvoltarea reţelei transfrontaliere de teleconsultare şi telediagnostic în instituţiile de sănătate'', care face parte din Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.
''Secţia de Obstetrică - Ginecologie a fost dotată cu un ecograf 4D, în valoare de 93.000 euro, Blocul Operator al secţiei Chirurgie generală a beneficiat de un ecograf intra-operator, în valoare de 40.000 euro, pentru compartimentul Gastroenterologie, al Secţiei Medicină Internă - un gastroscop, în valoare de 40.000 euro, o linie de chirurgie laparoscopică pentru Blocul Operator Secţia chirurgie generală, în valoare de 60.000 euro, o instalaţie de histeroscopie este destinată sălii de operaţii Obstetrică - Ginecologie, în valoare de 24.000 euro, secţia Oftalmologie este beneficiara unei camere de retină digitală, în valoare de 24.000 euro'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Violeta Florea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Pentru ultimele două luni ale anului, au mai rămas de achiziţionat prin acest program un microscop pentru Laboratorul de Anatomie Patologică, în valoare de 11.800 euro, şi un aparat de radiologie mobil pentru sala de operaţii a secţiei Ortopedie, în valoare de 67.000 euro.
De asemenea, în dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală va intra un sistem de transformare a imaginilor analogice în imagini digitale, în valoare de 66.500 euro şi un sistem de servere pentru calculatoare, de 29.200 euro.
''Suma totală se ridică la 455.500 euro, investiţi în mai multe secţii şi compartimente ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, ceea ce va determina diversificarea tipurilor de servicii medicale oferite pe piaţa serviciilor de sănătate, o dată cu creşterea performanţei şi complexităţii actului medical, oferit tuturor pacienţilor judeţului şi chiar ai zonei de vest a ţării'', a spus Violeta Florea.
Totodată, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit cinci monitoare, care vor fi montate la Compartimentul de Terapie Intensivă Coronarieni, din cadrul Secţiei Cardiologie, precum şi un electrocardiograf ce este amplasat la Unitatea de Primire a Urgenţelor. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Caraş-Severin: O nouă acţiune de donare de echipamente medicale din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii' Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul Municipal din Caransebeş au primit, joi, din partea Organizaţiei 'Salvaţi Copiii', aparatură medicală în valoare de 27.000 euro, în urma campaniilor de strângere de fonduri organizate la nivel naţional.
Caraş-Severin: Dotări la standarde internaţionale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un microscop operator de ultimă generaţie, dotat cu toate echipamentele necesare şi având un sistem computerizat, precum şi un aparat modern pentru depistarea glaucomului sunt noile achiziţii pentru Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care ar putea rivaliza astfel cu orice...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
Centrul de Diagnostic şi Tratament "Victor Babeş" va inaugura sâmbătă Spitalul General Fundaţia "Victor Babeş" anunţă inaugurarea Spitalului General din cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş", unitatea sanitară mărindu-şi astfel capacitatea de spitalizare.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...