Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Banii de medicamente compensate ajung până în octombrie
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Banii alocaţi judeţului Bistriţa-Năsăud, pentru acoperirea cheltuielilor cu medicamente gratuite şi compensate, vor ajunge doar până în luna octombrie, potrivit datelor oferite de Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS).
'Am primit o suplimentare de fonduri în luna august şi avem bani până în octombrie. Sper să primim şi în continuare fonduri, pentru a acoperi nevoile pentru întreg anul', a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS BN, Oana Bodor.

În luna august, bistriţenii au consumat medicamente compensate şi gratuite în valoare de 2,89 milioane lei, cu circa 75.000 lei mai mult decât estimarea făcută la începutul lunii.

Pentru luna septembrie, cei de la CJAS se aşteaptă la o reducere a consumului de medicamente compensate şi gratuite, estimarea fiind de 1,8 milioane de lei, cu un milion mai puţin decât în luna august.
În Bistriţa-Năsăud, CJAS a încheiat contracte cu 65 de farmacii, dintre care patru decontează, lunar, medicamente gratuite şi compensate de peste 100.000 de lei fiecare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele compensate Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) mai au la dispoziţie doar puţin peste 4.700 lei din care să deconteze medicamente gratuite şi compensate pentru a doua jumătate a lunii noiembrie şi luna decembrie.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Campania 'Preţuri de criză' în farmaciile Catena Începând din luna octombrie farmaciile Catena desfăşoară o campanie pentru susţinerea persoanelor care nu-şi mai pot continua tratamentele.
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Braşov: Spitalele din judeţ au bani doar până în luna octombrie Cele 13 spitale din judeţul Braşov au fonduri pentru desfăşurarea activităţii, alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, doar până la începutul lunii octombrie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, dr. Elemer Wusinczky.