Cele mai citite
 


Galaţi: Aproape 3.000 de infecţii respiratorii din cauza frigului din locuinţe şi a temperaturilor scăzute de afară
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 2.850 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în ultimele zile în judeţul Galaţi, dintre care 88 de persoane au necesitat internarea, cei mai afectaţi fiind copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea.
Boldea a mai spus că 203 gălăţeni s-au ales cu pneumonii, iar 78 dintre aceştia au avut nevoie de internare.
''Principala cauză o reprezintă scăderea bruscă a temperaturii pe care am resimţit-o cu toţii, o scădere de cel puţin 20 de grade faţă de zilele precedente. O altă cauză este şi lipsa agentului termic atât din locuinţe, cât şi din unităţile de învăţământ. După cum se ştie majoritatea sunt racordate la sistemul centralizat de căldură. Dacă aşa cum am mai spus cu natura nu avem cum să negociem, eu zic că autorităţile ar trebui să ţină seama şi de acest aspect al sănătăţii publice în grăbirea unei decizii privind furnizarea agentului termic'', a afirmat Valentin Boldea.
În ceea ce priveşte campania de vaccinare a populaţiei cu risc, directorul DSP Galaţi a spus că speră ca aceasta să debuteze la 1 noiembrie.
''Noi sperăm ca să înceapă campania de vaccinare de la 1 noiembrie. Până la sfârşitul acestei luni vom avea vaccinul antigripal, prima tranşă de 6.439 de doze. Vor ajunge la cabinetele medicilor de familie pentru populaţia cu risc, iar pentru personalul medical vor fi date dozele necesare prin unităţile spitaliceşti. După această primă etapă va urma o nouă tranşă de la minister cu care sperăm să acoperim necesarul estimat de noi la 50.000 de doze'', a mai declarat dr. Valentin Boldea.
Municipiul Galaţi se confruntă cu o situaţie de criză în ceea ce priveşte furnizarea căldurii din cauza disputelor dintre furnizorul de agent termic primar, Electrocentrale, şi distribuitorul de agent termic, Apaterm.
Prima societate nu poate furniza agent termic pentru că are datorii la societăţile de gaz, în condiţiile în care Apaterm are la Electrocentrale datorii de 70 milioane euro, pe care nu le poate plăti, fiind în insolvenţă.
De pe urma acestei dispute suferă peste 300.000 de familii din 80.000 de blocuri racordate la sistemul centralizat de căldură. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii În ultima săptămână, monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă de raportare, a anunţat, joi, directorul instituţiei Valentin Boldea.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...