Cele mai citite
 


Harghita: Începe reabilitarea a patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor intra, de săptămâna viitoare, într-un proces de reabilitare, care va dura aproximativ două luni.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat joi, pentru AGERPRES, că secţiile în care încep lucrările sunt Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), Obstetrică - ginecologie şi Neonatologie, Gastro-enterologie şi Urologie.
Reabilitarea presupune amenajarea de băi în majoritatea saloanelor, modernizarea sistemului de canalizare, care este învechit şi permanent se deteriora, dar şi schimbarea pardoselei, acolo unde este nevoie. De asemenea, în cadrul procesului de extindere, la Unitatea Primiri Urgenţe se va crea o sală de aşteptare pentru aparţinătorii bolnavilor şi o sală de primire - decontaminare pentru urgenţele din această categorie.
Potrivit dr. Demeter, se va amenaja şi un vestiar pentru ca angajaţii spitalului "să se poată schimba în condiţii civilizate în echipamentul de spital şi nu pe holuri, aşa cum se întâmplă acum".
Acesta a precizat că, în perioada reabilitărilor, Unitatea de Primiri Urgenţe va funcţiona, temporar, în cabinetele ambulatorii de la parterul spitalului şi se mizează şi pe o scădere a numărului de pacienţi în luna decembrie, pentru ca activitatea secţiilor să nu fie perturbată.
"Aceste lucrări erau necesare pentru că în cele patru secţii nu s-a mai făcut de foarte mult timp reabilitare, condiţiile hoteliere erau, uneori, greu de suportat şi erau neconforme din punct de vedere igienico-sanitar", a declarat dr. Demeter.
Lucrările urmează să fie finalizate în aproximativ două luni, sunt realizate de o firmă din Miercurea Ciuc şi sunt evaluate la 1,8 milioane de lei, fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Harghita.
Cele patru secţii ce vor fi reabilitate se alătură altor patru modernizate anul trecut, respectiv secţiile boli interne, cardiologie, neurologie şi chirurgie. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: La Spitalul Judeţean de Urgenţă se amenajează o sală de naştere alternativă Miercurea Ciuc, 4 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va dispune, în curând, de o sală de naştere alternativă, în prezent fiind efectuate ample lucrări de modernizare şi extindere.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.
Harghita: A crescut numărul persoanelor muşcate de căpuşe Miercurea Ciuc, 13 mai /Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a crescut în ultima perioadă, pe fondul încălzirii vremii.