Cele mai citite
 


Hunedoara: Urgenţa spitalului din Haţeg a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compartimentul de Primire a Urgenţelor (CPU) de la spitalul din oraşul Haţeg a fost reabilitat complet în urma unei investiţii în valoare de 500.000 de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul local al primăriei.
''Am recompartimentat întreaga secţie, au fost refăcute instalaţiile de apă şi de încălzire şi au fost achiziţionate mai multe echipamente necesare medicilor. Pe lângă acestea, a mai fost pregătită o secţie pentru urgenţele pediatrice, dar şi o 'cameră zero' pentru cazurile de urgenţă extrem de grave'', a declarat joi primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.
Compartimentul de urgenţă mai include saloane pentru internări de o zi, o cameră de stabilizare a bolnavilor, dar şi alte cabinete specifice pentru chirurgie şi ortopedie.
Toate lucrările de modernizare a CPU Haţeg au fost efectuate de primărie în regie proprie, cu scopul de a reduce costurile de execuţie.
În acest an, la spitalul din Haţeg au fost efectuate investiţii în valoare totală de 2 milioane de lei, acestea constând în deschiderea unei secţii moderne de neonatologie şi punerea în funcţiune a unui aparat RMN.
Administraţia locală mai are în plan să construiască o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD şi să finalizeze lucrările de reabilitare a policlinicii spitalului, ultima investiţie fiind realizată în baza unui proiect cu finanţare europeană.
Spitalul din Haţeg s-a aflat, până în luna martie, pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni. În urma memoriilor adresate ministerului de resort, dar şi a unor proteste desfăşurate în localitate, decizia de schimbare a profilului unităţii medicale a fost modificată.
Autorităţile au apreciat că de serviciile spitalului beneficiază peste 45.000 de oameni care trăiesc în Ţara Haţegului, unitatea sanitară fiind singura între Deva şi Petroşani, pe o rază de 100 de kilometri. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Mehedinţi: Investiţie finalizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin Lucrările de modernizare la secţia ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin au fost finalizate vineri, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu.
Timiş: Ambulatoriul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, reabilitat complet, prin finanţare POR Municipalitatea timişoreană a finalizat, luni, proiectul de "Reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a Ambulatoriului de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara", care trebuia încheiat la 31 decembrie 2015.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Hunedoara: Policlinica Spitalului Haţeg, reabilitată cu fonduri europene Autorităţile din oraşul Haţeg au început procedurile de achiziţie publică pentru punerea în practică a proiectului de reabilitare a policlinicii spitalului din localitate, investiţia în valoare de 1,5 milioane de euro fiind finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.