Cele mai citite
 


Iaşi: 40% din populaţia României cu vârste de peste 18 ani suferă de hipertensiuni arteriale
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 40% din populaţia României cu vârste de peste 18 ani suferă de hipertensiuni arteriale, incidenţa ajungând la 60 % în rândul persoanelor de peste 60 ani, fapt care poate scurta durata de viaţă cu aproximativ 5-7 ani - este una din concluziile medicilor specialişti reuniţi la Iaşi, joi şi vineri, în cadrul Zilelor Cardiologice 'Prof.dr. George I. M. Georgescu', pentru a discuta ultimele noutăţi în cazul bolilor cardiovasculare.
Cătălina Arsenescu, şefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Institutului a declarat că la instituţia la a cărei conducere se află sunt spitalizate anual peste 4.000 de persoane, sunt efectuate peste 1.500 de intervenţii pe cord şi sute de alte proceduri intervenţionale. De asemenea, 450 de pacienţi au primit în decursul unui an stimulatoare cardiace şi alte câteva sute de bolnavi cu aritmii cardiace au fost trataţi.
Evenimentul - care reuneşte peste 250 de medici din toate specialităţile medicale - este organizat de Institutul de Cardiologie de la Iaşi şi cuprinde un moment omagial care va fi dedicat profesorului George I. M. Georgescu, cel care a înfiinţat în anul 1995 Centrul de Cardiologie de la Iaşi, în prezent Institutul de Boli Cardiovasculare ce îi poartă numele.
Prezenţi la deschiderea evenimentului, trei dintre cei care s-au aflat la conducerea Ministerului Sănătăţii - Daniela Bartoş, Mircea Cinteză şi Ioan Brukner - au recunoscut că în prezent Institutul de Cardiologie este o unitate de vârf în cardiologia românească, singurul de acest fel pentru toată populaţia Moldovei.
În cadrul celor şase sesiuni de comunicare vor avea loc dezbateri şi vor fi susţinute conferinţe şi lucrări ştiinţifice. AGERPRES / (A-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: Pacient diagnosticat cu anevrism aortic, operat printr-o metodă modernă, fără bisturiu O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie pe cord fără bisturiu în cazul unui pacient cu anevrism de aortă toracică rupt cu potenţial letal.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Prof. dr. Grigore Tinică: Se constată o creştere a patologiei valvulare aortice degenerative În prezent, pe plan mondial şi în ţara noastră, se constată o creştere a incidenţei valvulare aortice degenerative, având în vedere îmbătrânirea populaţiei, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, prof. dr. Grigore Tinică.
Dr. Horaţiu Suciu: Tânărul care a primit cordul prelevat la Iaşi era la capătul resurselor biologice O echipă de medici de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, condusă de doctorul Horaţiu Suciu, a reuşit joi, la capătul unei intervenţii care a durat aproximativ trei ore, să transplanteze unui tânăr de 24 de ani, din Vaslui, cordul prelevat în noaptea...