Cele mai citite
 


Iaşi: Două spitale din judeţul Iaşi riscă să se închidă din cauza lipsei de personal
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două spitale din judeţul Iaşi care nu îndeplinesc criteriile de evaluare riscă să piardă contractul cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS), a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele instituţiei, medicul Iulian Şerban.
'Spitalul (de Obstetrică şi Ginecologie-n.r) Elena Doamna, din Iaşi, şi Spitalul orăşenesc din Hârlău riscă să nu obţină avizul în urma evaluării, pentru că nu îndeplinesc criteriul privind normativele de personal. Cele două spitale riscă să piardă contractul cu CJAS începând cu 2012 pentru că nu au medici. La 'Elena Doamna' nu este medic de laborator iar Spitalul Hârlău, medic anestezist. Ştim că toate unităţile sanitare înregistrează un deficit de personal însă, un bun management ar rezolva această problemă prin încheirea de contracte de prestări servicii cu medici din specialităţile lipsă', a explicat dr. Iulian Şerban.
De cealaltă parte, Maricica Păvăleanu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' susţine că nu se pot face angajări deoarece guvernul a blocat toate posturile disponibile, motiv pentru care a fost încheiat un contract cu laboratoarele Spitalului Universitar Sfântul Spiridon.
'Am solictat Ministerului Sănătăţii deblocarea unui post de medic de laborator, însă până acum nu am primit un răspuns favorabil, aşa că am solicitat sprijinul Consiliului Judeţean pentru deblocarea acestei probleme dar nu am primit niciun răspuns', afirmă dr. Maricica Păvăleanu. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta...
Iaşi: Conducerea Maternităţii Cuza Vodă cere Ministerului Sănătăţii revizuirea clasificării I M Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi nu poate primi nivelul de clasificare I M întrucât internările pacientelor din alte judeţe sunt în procent mic, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Conducerea Maternităţii, demisă doar după recomandarea Ministerului Sănătăţii Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi a fost demisă în timpul şedinţei de miercuri a Consiliului de Administraţie al instituţiei spitaliceşti, ca urmare a acuzaţiilor de malpraxis aduse, în luna septembrie, de o gravidă care a născut un făt ce era mort de mai bine...
DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul "Elena Doamna" Transferul pacientei din spitalul Clinic de Obstretică şi ginecologie "Elena Doamna" Iaşi către spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din spitalul Clinic "Elena Doamna", a informat miercuri DSP Iaşi.
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Comisia de control a MS recomandă demiterea managerului şi a directorului medical de la Spitalul 'Elena Doamna' Iaşi Comisia de control a Ministerului Sănătăţii recomandă, în urma controlului efectuat la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi după ce s-a autosesizat cu privire la cazul semnalat de mass-media, măsuri de sancţionare a personalului medical, dar şi acţiuni de îmbunătăţire a activităţii...