Cele mai citite
 


ÎCCJ a înlocuit măsura arestării cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul directorilor UMF Iaşi
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri, ca directorii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, acuzaţi de acte de corupţie, să fie cercetaţi în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Judecătorii ÎCCJ au respins astfel decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a directorului general administrativ al UMF Iaşi, Daniela Druguş, şi a directorului Centrului de comunicare de la UMF Iaşi, Adrian Ciureanu.
Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Corvin Pughin, directorul comercial al companiei Maguay Impex SRL, din Bucureşti, firma care în urma unei licitaţii realizate pe SEAP a câştigat implementarea platformei eLearning la UMF Iaşi, realizată din fonduri europene.
Cei trei sunt acuzaţi că au trucat licitaţia platformei e-Learning pentru care s-au cheltuit peste 6,4 milioane de lei, din care aproape 5,4 milioane lei au reprezentat cheltuieli eligibile nerambursabile.
Aceeaşi măsură de interzicere a părăsirii teritoriului României a fost impusă şi rectorului UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae. Decizia a fost impusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi care efectuează cercetări faţă de acesta pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.
Conform procurorilor, este vorba despre abuz în serviciu contra intereselor publice, tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, conflict de interese şi aderare la un grup infracţional organizat.
În acelaşi dosar mai sunt cercetate alte 15 persoane şi trei firme.
Platforma de e-Learning oferă posibilitatea studenţilor de a accesa întreaga documentaţie de curs, dând totodată şi informaţiile suplimentare, dar şi posibilitatea examinării prin metode electronice.
La începutul anului, procurorii DNA au cerut reprezentanţilor UMF Iaşi documentaţia pentru 23 de proiecte europene aflate în derulare. În timpul anchetei, ofiţerii anticorupţie au audiat mai multe cadre didactice de la UMF Iaşi privind dosarul în cauză, dar şi alte proiecte europene despre care aceştia credeau că ar fi fost trucate. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţia de a părăsi ţara Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţia de a părăsi ţara, măsură impusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi care efectuează cercetări faţă de acesta pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor...
V. Astărăstoae: Mă bucur că dosarul în care sunt acuzat a fost trimis în instanţă pentru că se va constata nevinovăţia mea Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, spune că trimiterea dosarului UMF în faţa instanţei va demonstra nevinovăţia sa în faţa acuzaţiilor care i se aduc.
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Iaşi: Conducerea UMF, din nou la DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a explica a doua oară modul în care a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.