Cele mai citite
 


Maramureş: Traficul intens din apropierea Spitalului Judeţean Baia Mare, îngreunat de pietoni
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Extinderea sensului giratoriu şi eliminarea unei treceri de pietoni din apropierea Spitalului Judeţean Baia Mare îngreunează traficul din cauza pietonilor care continuă să treacă prin acest loc.
City-managerul municipiului Baia Mare, ing. Vasile Barbul, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că pietonii care folosesc din reflex vechea trecere, în prezent anulată, se expun unui risc crescut de accidentare.
"Traficul rutier din apropierea Spitalului Judeţean şi a unui hipermarket e zilnic foarte mare, iar pietonii se expun accidentării, refuzând să întrebuinţeze noua trecere de pietoni situată doar la câteva sute de metri faţă de vechea trecere. Am eliminat vechea trecere de pietoni tocmai pentru a fluidiza traficul în zonă", a precizat Vasile Barbul.
El a arătat că oamenii care continuă să folosească vechea trecere de pietoni încurcă traficul rutier şi se expun voit accidentării.
În urma modernizărilor efectuate de administraţia locală în preajma spitalului au fost amenajate aproape 200 de locuri de parcare pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, iar în curtea unităţii sanitare au mai fost amenajate alte 20 de locuri de parcare.
Proiectul de modernizare a costat Primăria Baia Mare 737.000 de lei, iar în primăvara anului viitor urmează a fi amenajate şi spaţiile verzi. AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Au fost finalizate lucrările de modernizare a SJU Baia Mare Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş şi cei ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de reabilitare a principalului spital din judeţ au fost terminate, iar unitatea medicală funcţionează acum la întreaga capacitate.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Modernizarea Spitalului TBC, o problemă a administraţiei din Baia Mare Modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie-TBC din Baia Mare rămâne o problemă pentru administraţia locală, municipalitatea investind în 2013 aproape 360.000 de lei în acest sens, însă banii sunt prea puţini pentru necesităţile unităţii, care a fost dată în folosinţă încă din anii '60.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.
Maramureş: Fostul spital orăşenesc Baia Sprie, redeschis prin subscripţie publică şi parteneriat străin Baia Mare, 30 apr /Agerpres/- Primăria oraşului Baia Sprie, fostă localitate minieră se va asocia cu parteneri din Franţa şi Germania pentru a redeschide fostul spital orăşenesc închis în 2011.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...