Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Judeţean Slatina îşi crează bloc alimentar şi-şi externalizează spălătoria
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va renunţa la contractul de furnizare a hranei pentru pacienţi şi îşi va crea până la sfârşitul anului un bloc alimentar propriu în locul actualei spălătorii, serviciul de spălătorie urmând a fi externalizat.
Consilierii judeţeni au aprobat joi o nouă organigramă la Spitalul Slatina, unde vor fi angajaţi patru bucătari care să prepare alimentele şi 17 muncitori necalificaţi pentru blocul alimentar, toţi muncitorii necalificaţi urmând să provină din rândul angajaţilor spitalului de la serviciul de spălătorie.
Blocul alimentar va fi amenajat în locul actualei spălătorii a spitalului şi modificările menţionate au fost justificate de conducerea unităţii sanitare prin faptul că în prezent costul pentru hrană ajunge lunar la circa 400. 000 lei dar ar fi redus la jumătate dacă hrana ar fi preparată în regim intern, în spital, de angajaţii unităţii.
Serviciul de hrană a fost externalizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în anul 2003 şi atunci costurile nu depăşeau 100.000 lunar, iar contractul cu firma care furnizează şi prepară alimentele pentru SJU Slatina se încheie în luna decembrie a acestui an.
Spitalul va investi până la sfârşitul lui 2011 şi circa 700.000 în amenajarea şi dotarea spaţiului în care va funcţiona blocul aliementar. SJIU Slatina este un spital cu peste 1.000 de paturi şi în cei opt ani de când serviciul de hrană a fost externalizat au existat permanent nemulţumiri ale pacienţilor şi personalului spitalului referitoare la calitatea alimentelor, iar în 2010 tavanul din zona în care funcţiona bucătăria s-a prăbuşit peste angajate. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a redus la jumătate costurile cu hrana pacienţilor Costurile cu hrana pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reduse la jumătate în luna ianuarie faţă de luna anterioară, după ce instituţia sanitară a renunţat la contractul cu o firmă privată ce asigura hrana şi a creat un bloc alimentar unde lucrează angajaţi ai spitalului care să...
Olt: Patru pacienţi cu gripă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Numărul cazurilor de gripă din judeţul Olt continuă să crească, luni fiind confirmată prezenţa virusului la şase persoane care au fost internate de săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomele specifice, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina reduce organigrama cu peste 100 de posturi Numărul posturilor din organigrama Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina a fost micşorat marţi, print-o hotărâre a Consiliului Judeţean Olt, fiind eliminate doar posturi neocupate, majoritatea de la departamente administrative.
Olt: Defecţiuni la instalaţiile electrice şi hidranţi, în spitale Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este deficitar la toate capitolele privitoare la intervenţii în caz de incediu, probleme cu măsurile de apărare împotriva incendiilor fiind găsite de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt în toate spitalele din judeţ.
Olt: Pentru a se încadra în buget, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina creşte numărul internărilor de zi Internările de zi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt din ce în ce mai numeroase în timp ce scade numărul pacienţilor care rămân mai multe zile, managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache, afirmând că în acest mod se fac economii şi poate să se încadreze în limita de buget stabilită prin contractul...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.