Cele mai citite
 


Vâlcea: Protest spontan la Centrul de Transfuzii Sanguine
joi, 3 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea au declanşat miercuri un protest spontan, solicitând bugetarea corectă a fondului de salarii.
'Este o formă de grevă japoneză, toţi cei 15 salariaţi protestăm, şi aici intră tot personalul, inclusiv contabil şi şofer. Ne continuăm munca, dar suntem nemulţumiţi, pentru că, iată, a început o nouă lună de muncă şi promisiunile de acum două săptămâni au rămas în aer' - a declarat, pentru AGERPRES, Luminiţa Rădulescu, liderul sindical al personalului instituţiei.

Potrivit acesteia, angajaţii Centrului sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu au primit un răspuns cu privire la reintroducerea sporurilor salariale.

'Noi am avut acum două săptămâni o întâlnire la Institutul de Hematologie cu reprezentanţii Sanitas şi ai Ministerului Sănătăţii. La această şedinţă de la Bucureşti, la care au participat cele nouă giruri de sindicat, s-au abordat propuneri de economie pe termen scurt şi pe termen lung. Părerea mea este că nu poţi face economii din nimic. S-a mai promis că se va face o notificare către Ministerul de Finanţe pentru a suplimenta bugetul Ministerul Sănătăţii. Dar la rectificarea de buget de sâmbătă, Ministerul Sănătăţii nu a primit nimic. Este clar că nici noi, prin urmare. Noi nu cerem nimic în plus decât respectarea Legii nr. 304/2008, precum şi bugetarea corectă a fondului de salarii pentru centrele de transfuzie sanguină' - a precizat Rădulescu.

Protestul declanşat de angajaţii Centrului de Transfuzii va continua pe o perioadă nedeterminată, în funcţie de soluţiile pe care le va oferi Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Protest spontan al salariaţilor Penitenciarului Spital Poarta Albă din cauza neplăţii salariilor Circa 40 de salariaţi ai Penitenciarului Spital Poarta Albă au protestat, vineri, la locul de muncă, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie, bani ce ar fi trebuit încasaţi pe data de 10 noiembrie.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.
Caraş-Severin: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa Circa 50 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au adunat spontan marţi în curtea unităţii, pentru a protesta împotriva faptului că li s-a reţinut din salariu impozitul pe tichetele de masă.
Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui Peste 100 de ASISTENTE MEDICALE de la SPITALUL Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui au participat miercuri dimineaţă la un protest spontan faţă de decizia comitetului director al unităţii sanitare de a reduce unele sporuri şi de a elimina tichetele de masă.
Argeş: Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din Piteşti Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie 'Sfântul Ilie' din Piteşti au întrerupt lucrul marţi, în semn de protest faţă de diminuarea drastică a veniturilor salariale pe ultimele luni.
Vaslui: Protest spontan la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Angajaţii Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad au organizat, vineri dimineaţă, un protest spontan din cauza recentelor decizii ale conducerii unităţii sanitare privind reducerea cu 50 la sută a tichetelor de masă şi diminuarea unor sporuri.