Cele mai citite
 


România va ajuta Turcia cu 100 de corturi; 100 de răniţi şi mutilaţi din Libia trataţi în România
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România va ajuta Turcia cu 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, iar 100 de răniţi sau mutilaţi din Libia, triaţi în ţara din Africa de medicii români, vor fi trataţi în spitalele din România, a decis joi Executivul, reunit în şedinţă specială
Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, Turciei, ţară afectată de cutremurul produs în data de 23 octombrie, ajutorul constând în 100 de corturi, în valoare de 250.000 de lei, oferite la solicitarea autorităţilor de la Ankara.
Aceste corturi vor fi scoase din rezerva Autorităţii Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar stocurile urmează să fie reîntregite în anul 2012, în limita bugetului disponibil.
Transportul ajutorului umanitar se face prin grija Ministerului Apărării Naţionale.
Guvernul României îşi exprimă, totodată, compasiunea şi solidaritatea cu autorităţile turce şi cu persoanele afectate de cutremurul produs în 23 octombrie.
Executivul a mai decis acordarea de asistenţă medicală contra cost Libiei, răspunzând astfel unei solicitări transmise de autorităţile libiene.
Conform reprezentanţilor Executivului, reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie au solicitat României sprijin constând în primirea de tratament şi/sau intervenţii chirurgicale în spitale româneşti pentru aproximativ 100 de răniţi şi mutilaţi de război din Libia. Executivul a dat curs solicitării, urmând ca trierea bolnavilor care vor ajunge în România să fie făcută în Libia, de către o echipă de medici români.
De asemenea, a fost solicitat părţii române sprijin constând în livrarea unei cantităţi de vaccinuri de producţie românească, precum şi primirea, pentru perioade de refacere de 2-3 săptămâni, a unor copii traumatizaţi de conflictul armat din Libia sau rămaşi în custodia instituţiilor publice de asistenţă.
Executivul precizează că partea română a fost de acord să răspundă favorabil acestor solicitări.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Corlăţean: Voi propune primului ministru ca România să acorde asistenţă medicală cetăţenilor ucraineni Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat sâmbătă că va propune în Guvern ca România să se implice în acordarea rapidă de asistenţă medicală de specialitate în spitalele româneşti cetăţenilor ucraineni răniţi, personal militar sau civil.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.