Cele mai citite
 


Timiş: A 27-a ediţie a Congresului naţional de urologie a început la Timişoara
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de a 27-a ediţie a Congresului naţional de urologie (RomUro) şi-a început lucrările, joi, la Timişoara, la eveniment participând circa 250 de specialişti din întreaga ţară.
Manifestarea, organizată pentru prima dată în ultimii ani în afara Bucureştiului, este prezidată de şeful Clinicii de urologie de la Spitalul Judeţean Timişoara, prof. dr. Florin Miclea, şi marchează 50 de ani de existentă a clinicii.
O primă concluzie care s-a desprins din statisticile specialiştilor este aceea că în Timişoara numărul cazurilor de cancer la rinichi a crescut semnificativ.
"Dacă în urmă cu 10 ani operam în Spitalul Judeţean Timişoara 15 cazuri de cancer la rinichi pe an, acum operăm 15 cazuri pe lună. De departe, cele mai frecvente afecţiuni cu care ne confruntăm în clinica Spitalului Judeţean Timişoara sunt cancerele. O jumătate dintre cazurile pe care le abordăm sunt cancere de rinichi, de prostată, de vezică", a afirmat, joi, prof. dr. Florin Miclea, şeful Clinicii de urologie din Spitalul Judeţean Timişoara, la lucrările congresului.
Pe parcursul celor două zile ale reuniunii, specialiştii urologi vor aborda şi teme legate de chirurgia laparoscopică, robotică sau vaporizarea bipolară a prostatei.
Vineri şi sâmbătă, tot la Centrul Regional de Afaceri Timişoara va avea loc întâlnirea central - europeană a Asociaţiei Europene de Urologie. Manifestarea, prezidată de prof. dr. Viorel Bucuraş, are loc pentru prima dată la Timişoara şi se va bucura de participarea a peste 400 de urologi. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.
Timiş: Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean organizează Săptămâna sănătăţii prostatei Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara şi Asociaţia nonprofit 'Prof. dr. Petru Drăgan' lansează Săptămâna sănătăţii prostatei, o campanie de conştientizare şi de depistare precoce a cancerului şi hiperplaziei benigne de prostată.
Timiş: Clinica de Urologie a SJU, locul de unde nu a plecat niciun angajat în străinătate Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Timişoara, unde, în 1981, s-a realizat primul transplant de rinichi cu organul prelevat de la un donor decedat - este instituţia sanitară de unde nu a plecat niciun angajat în străinătate în ultimii cinci ani, ci, dimpotrivă, recent s-au angajat...
Timiş: Operaţii urologice laparoscopice la Spitalul Judeţean Timişoara, în premieră în vestul ţării La Blocul Operator al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a repus în funcţiune, în această săptămână, o sală modernă de intervenţii chirurgicale prin endoscopie înaltă şi joasă, care a fost supusă unei renovări şi modernizări extensive, cu sprijin privat.
Timiş: Operaţii în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean O echipă de specialişti din Clinica Universitară de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara a realizat, în premieră naţională, două tipuri noi de intervenţii la nivelul prostatei, folosind tehnologie de ultimă generaţie.