Cele mai citite
 


Timiş: ASP a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.
''Până în prezent, în judeţ nu avem circulaţie de virus gripal, ci doar un număr constant de infecţii respiratorii, de circa 800, din rapoartele medicilor de familie rezultând o stagnare a cazurilor de afecţiuni respiratorii'', a declarat, joi, în Colegiul Prefectural, dr. Viorica Dumitru, director adjunct al ASP Timiş.
Potrivit acesteia, Institutul Cantacuzino pune pe piaţă, la nivel naţional, între 1,2 - 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal după data de 25 octombrie.
În ultimii ani, Timişul a primit câte 80.000 de doze de vaccin antigripal, fiind onorate toate solicitările medicilor de familie.
Medicii recomandă celor cu afecţiuni cronice cardiovasculare, pulmonare, renale, hepatice, gravidelor, personalului medical şi celui din unităţile de ocrotire a copiilor şi a adulţilor, dar şi celor cu vârsta de peste 65 de ani să se vaccineze antigripal.
''Când vaccinul va intra în farmaciile ASP, medicii de familie vor fi anunţaţi şi, pe baza evidenţelor pe care le au, vor înainta solicitările de doze necesare vaccinării'', a declarat Dumitru. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.
Timiş: DSP a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.