Cele mai citite
 


UPDATE/Ladislau Ritli: Lista negativă a serviciilor medicale va fi finalizată până la mijlocul lunii decembrie
vineri, 28 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, joi, cu prilejul deschiderii Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România (CMR), că până la mijlocul lunii decembrie va fi finalizată o listă negativă care va cuprinde medicamente şi investigaţii care nu vor mai fi suportate de stat.
Ritli Ladislau a menţionat că este vorba despre medicamente foarte scumpe, care sunt recomandate şi pentru alte afecţiuni decât pentru cea iniţială şi investigaţii care vor trebui recomandate numai în cazurile în care este necesar.
''Va trebui mai multă rigurozitate în prescrierea medicamentelor şi investigaţiilor'', a menţionat ministrul sănătăţii.
Şeful sănătăţii a solicitat mai multă implicare din partea comisiilor de specialitate în proiectele pe care le-a demarat Ministerul Sănătăţii (MS), în special cele legate de definirea pachetului bazat pe servicii, politica medicamentului, achiziţii de dispozitive medicale, parteneriate public-private.
"MS are ca prioritate antrenarea în proiectele sale a tuturor partenerilor care pot influenţa politicile pentru sănătate, în interesul pacientului şi a dezvoltării unei asistenţe medicale de calitate, iar Colegiul Medicilor este un asemenea partener. Interesele celor două instituţii sunt comune şi aşa vor trebui să rămână şi în viitor", a evidenţiat ministrul.
Acesta a amintit elementele comune de colaborare dintre cele două instituţii pentru formarea medicilor, organizarea concursului de rezidenţiat, libera circulaţie a personalului medical.
În cadrul adunării, oficialul a prezentat cele trei obiective importante în care MS le va derula anul viitor: managementul financiar, atragerea sistemului privat şi cheltuirea banului public cu mai multă responsabilitate, dezvoltarea sistemului de îngrijiri medicale cu accent în medicina de familie în mediul rural, profilaxia bolilor netransmisibile cu accent pe screeningul de cancer.
Medicii de familie trebuie să fie pregătiţi mai bine în cadrul rezidenţiatului astfel încât să aibă mai multe ore pentru pediatrie, de exemplu, decât cum au acum ore de chirurgie şi neochirurgie. Ministrul a recunoscut că există o problemă foarte delicată în ceea ce priveşte plecarea medicilor şi pentru aceasta trebuie găsite soluţii împreună cu Colegiul Medicilor şi cu alţi factori de decizie.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Ladislau Ritli: Ne propunem să sprijinim medicina de familie Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi, cu prilejul participării la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, că are în vedere să sprijine reţeaua de medicină de familie.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.