Cele mai citite
 


Yoga împotriva tulburărilor cardiace (studiu american)
vineri, 28 octombrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Practicarea regulată a exerciţiilor yoga ar putea duce la înjumătăţirea episoadelor de aritmie cardiacă, se spune într-un studiu realizat de cercetători americani. 'Yoga are un important impact benefic asupra regularizării ritmului cardiac şi a calităţii vieţii pacienţilor în general', arată cercetătorii de la Universitatea Kansas, autorii studiului, care şi-au reprezentat rezultatele cercetărilor la un recent congres de cardiologie din SUA, relatează passionsante.be.

Studiul a fost realizat pe un grup de circa 50 de pacienţi care sufereau de fibrilaţie auriculară, cu contractarea rapidă şi neregulată a auriculelor cardiace. Timp de trei luni, ei au practicat exerciţii - de relaxare sau de alt tip, la alegerea lor. În trimestrul următor, au luat lecţii de yoga de trei ori pe săptămână, sub îndrumarea unui instructor. Li s-a recomandat să facă exerciţiile şi acasă, cu ajutorul unui DVD. Niciunul din pacienţi nu practicase yoga înainte.

Rezultatele au fost destul de spectaculoase: în urma practicării exerciţiilor yoga, episoadele de aritmie s-au redus, în medie, la jumătate. Ele au avut un efect benefic şi în cazurile de anxietate şi depresie, iar voluntarii au spus că au ajuns să se respecte mai mult.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
de valeria
Sunt total de acord.Din pacate sufar de aceiasi boala ,dar practicand yoga starea mea de sanatate s-a ameliorat .
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
SUA: Nou tratament promiţător împotriva bolilor parazitare Cercetători americani au identificat un nou tratament care ar putea fi eficient în combaterea unor boli parazitare care provoacă peste 50.000 de decese anual, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature, citat de agenţiile EFE şi AFP.
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Droguri: LSD-ul nu este nociv pentru sănătate, conform unor cercetători norvegieni După desfăşurarea unui studiu exhaustiv, realizat pe zeci de mii de cetăţeni americani, o echipă de cercetători norvegieni a ajuns la concluzia că celebrul drog de sinteză LSD nu este nociv pentru sănătate, conform unui material publicat de The Independent.
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...