Cele mai citite
 


Arad: CJ a aprobat elaborarea studiului de prefezabilitate pentru noul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Arad a aprobat, în şedinţa de vineri, elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă.
Zona propusă pentru construirea acestui spital, a cărui valoare este estimată la circa 86 milioane de euro cu TVA, se află în comuna Şagu, la aproximativ 10 km depărtare de municipiul Arad, acolo unde administraţia locală va pune la dispoziţie o suprafaţă de 14 hectare.
"Este necesară în mod expres construirea unor astfel de spitale clinice, care să se ghideze după modelele europene, atât ca infrastructură, cât şi din punctul de vedere al calităţii serviciilor medicale", a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.
Noul spital este prevăzut să aibă 10 secţii, fiecare cu câte 40 de paturi.
"Construcţia unui spital clinic a fost gândită pentru a asigura condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei, pentru crearea unei unităţi compacte autonome, de urgenţă, cu funcţionalitate integrală (investigaţii, diagnostic şi tratament), care să facă posibilă eficientizarea serviciului medical (prin reducerea timpului necesar şi a costurilor pentru stabilirea diagnosticului) şi nu în ultimul rând optimizarea serviciilor medicale în ceea ce priveşte cazurile acute", a susţinut şeful CJ Arad. AGERPRES/(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.