Cele mai citite
 


Aspirina scade riscul de cancer (studiu britanic)
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, consumul regulat de aspirină ar reduce riscul de cancer. Cercetările lor au pus în evidenţă faptul că o aspirină pe zi ar face ca riscul să scadă cu 60% la persoanele care au antecedente de cancer în familie, scrie 7sur7.be. Este prima dată că au fost identificate clar binefacerile aspirinei împotriva cancerului.
Studiul s-a realizat în 16 ţări, pe 861 pacienţi care sufereau de sindromul Lynch, o deficienţă genetică ce duce la apariţia precoce a unor tipuri de cancer, îndeosebi a celui de intestin. Jumătate din pacienţi au primit două aspirine pe zi - în total 600 mg -, timp de doi ani. Ceilalţi au primit un placebo, potrivit rezultatelor publicate în revista medicală 'Lancet'.

La început, cercetătorii n-au constatat nicio diferenţă între nivelul de incidenţă al cancerului în cele două grupuri de participanţi. Însă, după cinci ani, au remarcat o diferenţă semnificativă. În 2010 s-au identificat 19 cazuri de cancer de intestin la cei care luaseră aspirină, faţă de 34 la cei care primiseră placebo. Scăderea este de 44%.

Când cercetătorii s-au concentrat asupra celor 60% din pacienţi care luaseră regulat aspirină timp de cel puţin doi ani, ceva i-a frapat şi mai mult. În acest grup au fost depistate doar 10 cazuri de cancer, faţă de 23 în grupul placebo, ceea ce înseamnă o reducere de 63%.

Profesorul Sir John Burn de la Universitatea din Newcastle, care a condus studiul, a arătat că s-a demonstrat 'în sfârşit că aspirina are un important efect de prevenţie în cancer, însă acest lucru este evident după câţiva ani'.

Potrivit cercetătorilor, oamenii sănătoşi pot lua preventiv aspirină. Acest medicament este cunoscut şi pentru efectele sale pozitive împotriva crizelor cardiace şi a accidentelor vasculare cerebrale.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
de TATU ANTON
Ca la nebuni.... un articol ne spune ca aspirina luata timp indelungat duce la orbire.....iar altul ne spune ca sunt multe avantaje ptr. sanatate daca folosim aspirina...DUPA CARE ARTICOL SA NE LUOM ??????

de Liviu
Depinde daca iti e teama mai mult de cancer sau de orbire...

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Aspirina reduce riscul de cancer pancreatic (studiu) Aspirina poate reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării uneia dintre cele mai periculoase forme de cancer, potrivit unui studiu al cercetărilor americani, relatează Daily Mail.
Doza zilnică de aspirină "poate reduce riscul de cancer" (studiu) Peste 6.000 de vieţi ar putea fi salvate într-un an dacă toţi britanicii cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord şi accident vascular cerebral, susţine o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent.
Aspirina poate reduce riscul de malanom la femei Aspirina ar putea avea şi un alt efect benefic pe lângă cel de analgezic şi cel de prevenţie împotriva infarctului, reducând riscul apariţiei melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele, la femei, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com.
O aspirină pe zi reduce riscul de deces din cauza cancerului O aspirină pe zi poate reduce riscul de mortalitate de cancer în medie cu până la 25%, procente diferite în funcţie de tipul de cancer, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, transmite publicaţia Financial Times.