Cele mai citite
 


AstraZeneca pusă sub acuzare într-un caz de corupţie din Serbia
sâmbătă, 29 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a primit o acuzaţie penală de la autorităţile sârbe, ca parte a unei anchete care se extinde, privind o presupusă mituire de companii farmaceutice din Serbia. Grupul a declarat că a depus obiecţii juridice la instanţele de judecată cerându-le să renunţe la acţiuni, având în vedere că a primit în luna august acuzarea care se referă la "presupuse plăţi nepotrivite pentru medici'', informează Financial Times în ediţia de joi.
Măsura survine după arestarea, anul trecut, la Belgrad, a unor înalţi oficiali de la Institutul de Oncologie şi Radiologie, precum şi a unor şefi de la birourile din Belgrad ale AstraZeneca, Roche, Actavis, Sanofi-Aventis şi PharmaSwiss, în temeiul unor plăţi de aproximativ 550.000 de euro pe parcursul perioadei 2007-2009.

Demersul are loc în contextul în care autorităţile din SUA şi Marea Britanie şi-au intensificat investigaţiile privind presupuse acte de corupţie în afara graniţelor, fapt ce a condus deja la un acord privind plata unei amenzi de 70 de milioane de dolari convenit cu Johnson&Johnson la începutul acestui an, pentru abateri comise în Grecia, România şi Polonia.

Informaţiile au apărut într-un moment în care AstraZeneca a dat publicităţii rezultatele din trimestrul al treilea, în conformitate cu aşteptările, în timp ce a dezvăluit un profit net mai mare, între 7,20 dolari şi 7,40 dolari pe acţiune. Compania a menţionat ca parte a motivaţiei pentru creştere mişcări favorabile ale cursului de schimb şi mai puţine acţiuni în circulaţie după recente buy-backs-uri.

În expuneri recente cu privire la litigiu, compania a declarat, de asemenea, că a primit la începutul acestei luni o citaţie de la Ministerul Justiţiei din SUA, ''în legătură cu o investigaţie privind posibila prezentare de informaţii false sau improprii de stabilire a preţurilor la Centre pentru Servicii Medicare şi Medicaid".

"Am prezentat un venit din al treilea trimestru şi câştiguri de bază în conformitate cu aşteptările noastre", a declarat David Brennan, directorul executiv al AstraZeneca.

Compania a raportat profituri înainte de impozitare de 4,2 miliarde de dolari, o creştere de 85% faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Creşterea a fost de 86%, la rate de schimb constante.

Grupul, care a fost retrogradat de Merrill Lynch, în iulie, după o analiză dezamăgitoare a efectelor medicamentului Crestor pentru reducerea nivelului colesterolului, a indicat o creştere "puternică" a veniturilor pentru diferite medicamente, printre care şi Crestor şi medicamentul anti-psihotic Seroquel pentru tratamentul tulburării bipolare.

Analiza de la Goldman Sachs a remarcat faptul că vânzările "celor mai multe produse-cheie au fost în linii mari în conformitate cu aşteptările". Vânzările medicamentului Crestor au încetinit în acest an, în timp ce versiunile generice ale Lipitor, un medicament concurent produs de Pfizer, urmează să fie puse în vânzare curând.

Venitul a fost de 8,2 miliarde de dolari în primul trimestru, cu 4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile au scăzut cu 2% în termeni monetari.

Comentând rezultatele, James Dawson, analist de investiţii la compania de brokeraj Charles Stanley, a declarat: "În principiu, este în conformitate cu ceea ce am sperat, cu veniturile şi profitul de bază la nivelurile aşteptate''. "Este interesant de notat faptul că AstraZeneca prezintă o creştere clară în cercetare şi dezvoltare în raport cu vânzările, în contrast cu cifrele recente ale GlaxoSmithKline. Acest lucru dă speranţe pentru veniturile viitoare'', a continuat el.

În pofida presiunii generale din partea investitorilor din industria farmaceutică pentru reducerea cheltuielilor din cercetare, AstraZeneca a raportat o cercetare de bază şi o dezvoltare trimestrială de 1,1 miliarde dolari, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a fost de 10% în termeni monetari.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Sanofi conduce clasamentul companiilor farmaceutice din România Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România continua sa fie dominat de Sanofi, urmata de Hoffman La Roche şi Novartis, arata ultimul raport Cegedim intitulat "Pharma & Hospital Report", scrie luni Ziarul financiar.
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Marile companii din UE sporesc investiţiile în inovare, dar sunt în urma concurenţilor la nivel mondial Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ale celor mai importante companii din UE au înregistrat o redresare puternică în 2010, cu o creştere de 6,1%, după o scădere de 2,6% în 2009, dar sunt totuşi în urma principalilor concurenţi din SUA şi unele ţări asiatice, relevă tabloul de bord pentru 2011 al...